Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Bijscholing voor vrijwilligers bij de Vrijwilligersacademie

3 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - De Vrijwilligersacademie van Vrijwilligershuis Drechtsteden op de Spuiweg 93 in Dordrecht, ondersteunt op eigen wijze vrijwilligers in Dordrecht, Zwijndrecht e.o. Zij zorgt ervoor dat vrijwilligers op allerlei plekken trainingen en workshops kunnen volgen die zij in hun werk kunnen gebruiken. Vrijwilligers kunnen ook trainingen volgen om zich op persoonlijk vlak te blijven ontwikkelen.

Vrijwilligersacademie
Op de website van het VrijwilligershuisDrechtsteden staan nog 14 trainingen die in de maanden april en mei zullen plaatsvinden. En evenzoveel e-learning modules over de meest uiteenlopende onderwerpen. De meesten daarvan zijn gratis. Via deze trainingen krijgen de vrijwilligers allerlei kennis en vaardigheden aangereikt die hen bij hun werkzaamheden ondersteunen.

In de Drechtsteden wordt op dit moment veel aandacht besteed aan armoede en schulden. De training Schuldenproblematiek is speciaal opgezet voor die vrijwilligers die iets willen betekenen voor mensen met schulden en die zelf een basiskennis op financieel vlak hebben. Ook in de strijd tegen taalarmoede zijn vrijwilligers actief en kunnen zij gebruik maken van diverse workshops mbt het geven van taalles aan groepen en individuen.

Vrijwilligers zijn overal actief en helaas kunnen ook zij te maken krijgen met agressieve cliënten of bezoekers. In dergelijke situaties zijn houding en lichaamstaal zeer belangrijk in de communicatie. De training Lichaamstaal en Agressie geeft handreikingen en tips voor de dagelijkse praktijk.

Daarnaast worden voor vrijwilligers in de zorg diverse trainingen verzorgd over het herkennen van en omgaan met bepaalde ziektebeelden. De training ‘Problemen laten bij wie ze horen’ helpt hen om beter voor zichzelf te zorgen en er voor een ander te zijn zonder zichzelf te verliezen.

Aanmelden
De trainingen van de Vrijwilligersacademie staan op www vrijwilligershuisdrechtsteden.nl/academie Daar kan men zich ook inschrijven. Voor nadere informatie kan men een mail sturen naar info@vrijwilligershuisdrechtsteden nl of van maandag t/m vrijdag tussen half negen en vijf uur bellen naar telefoonnummer 078-2000223.

Lees meer over:

vrijwilligers bijscholing
Deel dit bericht met je vrienden!