Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Politie Dordrecht vraagt publiek om informatie rond homogerelateerd geweld

1 april 2018

DORDRECHT - Zowel landelijke als regionale media spreken over geweld tegen homo's in Dordrecht. De politie is in een persbericht minder uitgesproken, maar schrijft dat de incidenten mogelijk homogerelateerd zijn.

Burgemeester Wouter Kolff is op twitter wel uitgesproken:

Wouter Kolff
‏ @WouterKolff
5 uur5 uur geleden

Dit weekend hebben zich in Dordrecht twee nare incidenten met anti-homogeweld voorgedaan. We hebben nauw contact met de slachtoffers. Politie, OM en ik doen er alles aan om de laffe daders op te sporen en te stoppen. Wees in de tussentijd alert met daten via apps en sites!


(persbericht politie:) Dit weekend is in Dordrecht een man mishandeld en een andere man bijna nadat zij een date hadden gemaakt via een datingapp. Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag  in elkaar geslagen op de Smitsweg. De andere man werd achterna gezeten en bijna mishandeld op de Schenkeldijk.
Portofoon

Het slachtoffer van de Smitsweg raakte licht gewond. Hij mocht na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Het slachtoffer van de Schenkeldijk raakte gelukkig niet fysiek gewond.

Beide mishandelingen vonden plaats na een afspraak via een datingapp. Mogelijk is het motief homogerelateerd. Wat het motief is en of het gaat om dezelfde dader is onderdeel van het onderzoek welk politie en justitie  heeft ingesteld.

Ondanks het nachtelijke tijdstip en de afgelegen locaties, doen we toch een dringend beroep op een ieder die mogelijk iets gezien of gehoord heeft.

Ook als u andere informatie heeft die van belang kunnen zijn, vragen wij u contact op te nemen met de politie. Dit kan via het RCC op telefoonnummer 088-9642650. (dagelijks bereikbaar van 09.00 uur tot 21.30 uur)

Lees meer over:

homo smitsweg
Deel dit bericht met je vrienden!