zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Bomenkap Hoek Mijlweg/Laan der Verenigde Naties

29 maart 2018

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht start woensdag 4 april met het kappen van bomen in de hoek Mijlweg/Laan der Verenigde Naties. Op deze locatie komt het nieuwe BP-tankstation ter vervanging van het tankstation aan de Dokweg. Het verhuizen van het tankstation is een belangrijk onderdeel van het project 'Dordtse Mijl'.

Voordat aan de bouw van het nieuwe tankstation begonnen kan worden, zijn voorbereidende werkzaamheden nodig. De grond wordt opgehoogd, het riool is aan vernieuwing toe en kabels en leidingen worden verlegd. Voor deze werkzaamheden en om ruimte voor het tankstation en de bijbehorende infrastructuur te creëren, is het nodig om de bomen kappen.

Nieuwe bomen
De gekapte bomen zullen de komende jaren in het gebied gecompenseerd worden. In het nieuwe ontwerp van de 'Dordtse Mijl' is namelijk veel groen opgenomen, waaronder bomen.

Dordtse Mijl
De gemeente Dordrecht heeft de ambitie om de westelijke stadsentree aanzienlijk te verbeteren. De Laan der Verenigde Naties, vanaf de Glazentunnel, en de Dokweg vormen de belangrijkste toegangsweg naar de binnenstad van Dordrecht en het zeehavengebied. Deze stadsentree heeft nu niet de uitstraling die past bij een stad als Dordrecht. Met het project 'Dordtse Mijl' komt daar de komende jaren verandering in.

Eén van de onderdelen om de uitstraling van de westelijke stadsentree te verbeteren is de verplaatsing van het BP-tankstation. In december 2017 is de koopovereenkomst gesloten voor de nieuwe locatie. De verhuizing is naar verwachting in 2020.

De gemeente heeft om de volgende redenen voor de verhuizing van het tankstation gekozen:
• De gemeente wil de stadsentree vanaf de A16 aantrekkelijker maken, met uitzicht op de rivier en meer groen langs de weg.
• Het tankstation staat, met name door de milieu-eisen vanwege de opslag van LPG, nieuwe ontwikkelingen in het gebied in de weg.
• Het huidige tankstation is in de loop der jaren uit zijn jasje gegroeid. Op de nieuwe locatie krijgt het meer ruimte, meer pompen, een uitgebreidere shop en een wasstraat.

Foto: Google streetview.

Deel dit bericht met je vrienden!