woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Augustijnenhof doet bijzondere vondst tijdens speurtocht naar ‘vermist echtpaar’

26 maart 2018

DORDRECHT - Het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof speurt naar een ruim 40 jaar vermist echtpaar, dat voor het laatst is gesignaleerd op de Riedijk. Zij ving een gerucht op, dat het echtpaar rond 1980 opgesloten zou zijn geweest in één van de cellen op de zolders van het Stadhuis en deed daar een bijzondere vondst.

De gemeente was ervan overtuigd dat de cellen leeg staan. Toch nam het centrum er een kijkje en trof daar, samen met de bode van het stadhuis, één afgesloten cel aan, waar met moeite de sleutel van boven water kwam.

Kijkend met een zaklamp in de cel, zag de onderzoeksgroep daar beeltenissen van een man en een vrouw en een behoorlijke partij waardevol bouwhistorisch materiaal, die de gemeente al jarenlang kwijt was. Het werd daar in de jaren '80 veilig opgeborgen, nadat het depot bij de veegpost op de Vest werd gesloten. Vervolgens vergat iedereen deze afgesloten cel.

De Augustijnenhof bedankt de tipgever en vraagt wie weet waar de twee beeltenissen vandaan komen. Ook kan ze meer tips gebruiken in de zoektocht naar het echtpaar van de Riedijk. Wie de speurtocht wil volgen kan zich abonneren op het gratis digitaal tijdschrift Dordrecht Monumenteel: www.augustijnenhof.nl/dordrecht-monumenteel

Bron: Augustijnenhof

Lees meer over:

augustijnenhof
Deel dit bericht met je vrienden!