zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Studenten Da Vinci College vallen in de prijzen bij mbo-vakwedstrijden

19 maart 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Twee keer goud bij nationale finale voor opleiding Schilder en Apothekersassistent
Zaterdag 17 maart hebben Debby Jongbloed van de opleiding Apothekersassistent en Rutger van Antwerpen van de opleiding Schilder van het Da Vinci College de eerste plaats bereikt tijdens de nationale finale mbo-vakwedstrijden Skills Heroes in de IJsselhallen in Zwolle. Daarnaast vielen twee andere finalisten ook in de prijzen. Henri Schot van de opleiding juridisch dienstverlening en Muleyke Karaduman van de opleiding Apothekersassistent ontvingen de bronzen medaille. De studenten werden drie dagen lang door familie, docenten, werkgevers en medestudenten aangemoedigd op verschillende locaties in Overijssel.

Op de foto: Debby Jongbloed goud (imidden) en Muleyke Karaduman brons (lins) wedstrijd Apothekersassistent


Vakwedstrijden binnen het mbo
Tien Da Vinci studenten lieten samen met honderden mbo'ers hun beste vakwerk zien tijdens de finale van Skills Heroes. Voorafgaand waren de halve finales in Overijssel. Jaarlijks worden deze mbo-vakwedstrijden voor diverse beroepsopleidingen, variërend van tandartsassistent en bedrijfsadministratie tot schilderen en grafisch ontwerpen, georganiseerd. Deze vakwedstrijden geven aan aanstormend vaktalent een podium.Tegelijkertijd maken hun vakmanschap en enthousiasme de kracht van het beroepsonderwijs zichtbaar.

Vakmanschap
Wekenlang hebben de studenten zich voorbereid op de finale. Zowel op school tijdens hun lessen als in hun vrije tijd. Marlijn van Gent, docent Tandartsassistent en teamleider Skills Heroes: 'Ik ben heel trots op de deelnemers van het Da Vinci College. Ze hebben drie dagen lang gewerkt op topniveau en een heel mooi resultaat neergezet.' De studenten werden door hun docenten Teus van Toorn, Arjanneke de Roock, Ellen van Stek, Arjen van Es, Jan Versteeg, Jelle Abma, Diny van Rosmalen en Marlijn van Gent begeleid. Zij stonden hun studenten bij tijdens de driedaagse (halve)finales in Overijssel.

Peter Vrancken, voorzitter college van bestuur van het Da Vinci College: 'Wij stimuleren het vakmanschap van onze studenten, Skills Heroes is een perfect middel hiervoor. Ik ben trots op het enthousiasme en de motivatie van de studenten en hun docenten en de steun van het bedrijfsleven.

Lees meer over:

wedstrijden da vinci
Deel dit bericht met je vrienden!