zaterdag 24 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Belangrijke dag voor de Nieuwe Dordtse Biesbosch

16 maart 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het was vandaag een belangrijke dag voor de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Het waterschap Hollandse Delta, Parkschap Nationaal Park de Biesbosch, Staatsbosbeheer en de gemeente Dordrecht tekenden vanmiddag samenwerkingsovereenkomsten voor het beheer en onderhoud van dit nieuwe natuurgebied.Als de Nieuwe Dordtse Biesbosch straks klaar is, zorgen de samenwerkende partijen ervoor dat zich in het voormalig polderlandschap nieuwe natuur kan ontwikkelen, dat de waterkwaliteit verbetert en dat bezoekers recreatief kunnen genieten van het nieuwe natuur- en recreatiegebied.

Om deze belangrijke mijlpaal kracht bij te zetten, is de Nationale Boomfeestdag voor Dordrecht een dag verplaatst van 14 naar 15 maart. Een van de bomen staat symbool voor de samenwerking: de SOK-boom.Veertig leerlingen van basisschool de Meridiaan uit Sterrenburg hielpen bij het planten van de tientallen jonge bomen. Ze klaarden de klus samen met wethouder Rinette Rijnvaan, een afvaardiging van de beherende partijen, begeleiders van school, het Natuur- en Milieucentrum Weizigt en andere genodigden.

Langs de in aanleg zijnde nieuwe landbouwweg worden voor het eind van de maand nog eens 117 bomen geplant. Het gaat hier om een variatie in soort en grootte. In de Nieuwe Dordtse Biesbosch worden de komende periode in totaal circa 400 nieuwe bomen aangeplant.

Foto's: Wim van de Pol.

Lees meer over:

wethouder biesbosch bomen
Deel dit bericht met je vrienden!