Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dordrecht gaat voor aardgasvrije nieuwbouw'
15mrt 2018

Dordrecht gaat voor aardgasvrije nieuwbouw

DORDRECHT - Wethouder Rik van der Linden (Duurzaamheid) ondertekende dinsdag 13 maart 2018 het convenant Aardgasvrij Nieuwbouw van netbeheerder Stedin. Samen met Stedin, de provincie Zuid-Holland en 31 gemeenten uit Zuid-Holland Wil Dordrecht nu al aan de slag met aardgasvrije nieuwbouw. Dordrecht loopt daarmee vooruit op de landelijke wetswijziging die de aansluitplicht van nieuwbouwwoningen op het aardgastnet schrapt.

Om aardgasvrije nieuwbouw te realiseren gaan de gemeenten om de tafel met projectontwikkelaars en opdrachtgevers. Stedin biedt de mogelijkheid om al gemaakte contracten open te breken en die bouwprojecten alsnog aardgasvrij te maken.

Ambitie
Dordrecht wil in 2050 energieneutraal zijn. Dit is vastgesteld in de Energiestrategie Drechtsteden. Wethouder van der Linden: "Alle gebouwen en woningen aardgasvrij maken, is één van de belangrijkste doelstellingen binnen de Energiestrategie Drechtsteden. Maar dat is niet eenvoudig. We moeten dit gefaseerd aanpakken. Dat geldt voor de bestaande bouw, maar ook bij nieuwbouw. De komende jaren willen we veel huizen bouwen in de stad. Het is slim om nu al rekening te houden met een aardgasvrije toekomst. We vragen daarom projectontwikkelaars, maar ook zelfbouwers om te kiezen voor een duurzaam alternatief voor aardgas. Een deel van de nieuwbouw in Dordrecht wordt aangesloten op het warmtenet. Maar je kunt ook kiezen om je woning elektrisch te verwarmen, bijvoorbeeld met een warmtepomp."Deel dit bericht met je vrienden!