dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

De Dordtse VVD is homohaat spuugzat: 'Op ons eiland is iedereen gelijk'

9 maart 2018

DORDRECHT - De Dordtse VVD wil dat er een prikkelende postercampagne wordt gestart in de Dordtse straten om te onderstrepen dat iedereen vrij is in zijn of haar partnerkeuze. Elke buurt zal hierin betrokken dienen te worden.

Tegelijkertijd dient de voorlichting op middelbare scholen ten aanzien van LHBT hierop afgestemd te worden. Want op ons eiland is iedereen gelijk.

Of je nu moslim, christen, homo, transseksueel of een blanke kalende man bent. We zijn allemaal gelijk. Daarom gaan we respectvol met elkaar om en blijven we van elkaar af. We hebben het afgelopen week gezien in andere plaatsen: een poster van Suitsupply met daarop zoenende mannen in pak wekt bij sommigen agressie op. Deze werd beplakt en vernield. Mensen hebben dus blijkbaar nog steeds een probleem met homoseksualiteit. Dit is het bewijs van hoe het niet moet en onacceptabel.

In Rotterdam en Amsterdam kent men inmiddels de geschiedenis. In Rotterdam werden posters met daarop zoenende stelletjes van hetzelfde geslacht als kwetsend ervaren en in Amsterdam werd het project zelfs stopgezet omdat een wethouder het niet aandurfde. Zo zijn wij in Dordrecht niet. Op ons eiland is iedereen gelijk.

Daarom heeft de Dordtse VVD lijsttrekker aan wethouder Lambrechts gevraagd om de 18 verkiezingsborden na 21 maart nog enkele weken te laten staan. De verkiezingsposters kunnen dan worden vervangen door campagneposters over vrije partnerkeuze.''

Lees meer over:

VVD gelijk homohaat
Deel dit bericht met je vrienden!