Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouder Duurzaamheid, Rik van der Linden reikt prijzen kerstbomenactie uit.'
08mrt 2018

Wethouder Duurzaamheid, Rik van der Linden reikt prijzen kerstbomenactie uit.

DORDRECHT - Op woensdag 7 maart 2018, is in de Jachtkamer van het Stadhuis van Dordrecht de prijsuitreiking geweest van de kerstbomenactie "Sleep je rijk. Lever jij dit jaar de meeste kerstbomen in?"

Ietwat aan de late kant, door omstandigheden, maar wij en de jeugdige winnaars zijn er niet minder enthousiast om. Wethouder Duurzaamheid, Rik van der Linden overhandigde de uitgeloofde prijzen van 100 euro en 50 euro uit aan de kinderen.

De eerste prijs was voor Willem Cornet (11 jaar) en David Krijgsman (12), die samen 396 kerstbomen ophaalden. Geen onbekenden voor de gemeente, want deze jongens wonnen vorig jaar ook. Een gedeelde twee plaats (126 kerstbomen) was voor Job de Haas (10), Max Molenaar (10)  en  Ward van der Sluis (10) uit Dubbeldam en voor de kinderen Delikus; Hediye Esra (9), Nusret Dlikus (7) en Huru (10).

'Sleep je rijk' groot succes
De kinderen haalden samen in totaal 648 oude kerstbomen op. Dit is 10% van het totaal aantal van 6737 ingeleverde kerstbomen. Dit is 34% meer dan twee jaar geleden in 2016 werd ingeleverd. Vorig jaar was ook al een flinke stijging te zien in het aantal ingeleverde kerstbomen. Toen zijn 27% meer kerstbomen ingeleverd dan in het jaar 2016. De gemeente verwachtte 10% toen meer bomen op te halen. De flinke stijging ten opzichte van 2016 lijkt te komen doordat de gemeente vanaf 2017 begonnen is met het uitdelen van stempelkaarten en het uitloven van prijzen onder de actienoemer 'Sleep je rijk'.

De bomen krijgen een goede bestemming. Ze dragen bij aan duurzaamheid, omdat ze worden versnipperd en gebruik als bodembedekking in bijvoorbeeld stadsboerderijen. Dit jaar zijn diverse bomen als speelgoed gebruikt voor olifanten in dierentuinen.

Wethouder Rik van der Linden: "De kinderen hebben erg hard gewerkt en daar mag dan iets tegenover staan. Het is ook een stimulans voor andere kinderen, dat ze zien dat het loont om goed voor onze omgeving te zorgen. We zijn blij dat ze het ook leuk vinden om te doen en dat de actie ook zo succesvol is."

Foto: Wim van de Pol.Deel dit bericht met je vrienden!