woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Bij project Werf van Gips kijken bewoners om naar elkaar

5 maart 2018

DORDRECHT - Het laatste appartement van het project Werf van Gips, met uitzicht op de rivier, op de Stadswerven, is nu in de verkoop. Het appartementen complex wordt september dit jaar gebouwd. Een jaar later wordt het opgeleverd. Het betreft een kleinschalig complex met 11 appartementen en gemeenschappelijke voorzieningen welke wordt gerealiseerd in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) onder de naam Minidorp in de Stad.

De Stichting Minidorp in de Stad is ontstaan uit een initiatief om voor “jonge ouderen” een appartementen complex te realiseren waarbij de bewoners meer voor elkaar willen zijn dan alleen toevallige buren. De krachten worden gebundeld in tijden van individualisering. Er komen gemeenschappelijke voorzieningen zoals een atelier, een logeerkamer en een tuinhuis in de daktuin op de 1e verdieping. De bewoners kennen elkaar en bieden een helpende hand als dat nodig is. Daardoor is het ook makkelijk en leuk om elkaar te inspireren en samen iets te organiseren. Op die manier wordt gebruik gemaakt van elkaars talenten. Zelfstandigheid en zelfredzaamheid wordt gekoppeld aan saamhorigheid.

Op de site www.werfvangips.nl is meer informatie te vinden over het project.

Deel dit bericht met je vrienden!