Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Plannen afvalinzameling dankzij inzet VVD fors aangepast

22 februari 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT -  (persbericht) De gemeenteraad heeft op 20 februari 2018 besloten dat de leegfrequentie van de grijze container eens in de twee weken blijft en mensen in De Hoven en Oudenlandshoek kunnen kiezen voor plasticafvalzakken of een oranje container. De Dordtse VVD heeft daarmee de wensen van de bewoners van Stadspolders, Oudenlandshoek en De Hoven weten te verzilveren.

De afgelopen maanden heeft VVD Dordrecht de plannen van de gemeente om de leegfrequentie van de grijze kliko te wijzigen van eens in de 2 weken naar eens in de maand en een vierde oranje container voor plastic, in vele wijkbezoeken aan de bewoners voorgelegd. De bewoners waren
duidelijk: blijf af van de leegfrequentie, laat mij zelf beslissen of ik een oranje kliko wil (diverse bewoners willen dat namelijk wel) en de afvalstoffenheffing is nu al hoog genoeg.

VVD Dordrecht wil de lasten niet laten stijgen, maar nog beter:
verlagen. Om dat te bereiken is het noodzakelijk dat er nog beter afval wordt gescheiden. De belasting op restafval wordt namelijk steeds hoger en op geschieden afval wordt een vergoeding uitgekeerd aan de gemeente.
Door meer te scheiden kan de afvalstoffenheffing dus worden verlaagd.

Daarom wil de VVD wel een proef in de wijken met ondergrondse containers waarbij de grijze bak bestemd is voor het plastic afval, het GFT in de groene bak verdwijnt en het restafval in de ondergrondse container. De verwachting is dat daarmee meer van het ‘groene afval’ in de groene kliko terecht komt om een loop naar de ondergrondse container te besparen. Na de proef zal blijken of dit ook zo werkt. De Dordtse VVD ziet meer toekomstperspectief in ondergrondse containers, want ‘uw voortuin is geen milieustraat’.

VVD Dordrecht is verheugd met deze ontwikkeling want goede afvalscheiding is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.''

Bron: VVD Dordrecht

Lees meer over:

VVD afval ophalen
Deel dit bericht met je vrienden!