maandag 27 september 2021

Alles over Dordrecht

Persbericht: VVD geeft bewoners Dordtse Hout en Reeweg-Zuid tweede kans.

21 februari 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - (persbericht VVD Dordrecht) De gemeenteraad heeft bijna voltallig een motie gesteund van de Dordtse VVD voor een onderzoek naar een alternatieve ontsluiting van de woningen die gebouwd worden in de zogenaamde Parkrand in Wielwijk. Doordat het bestemmingsplan vanmiddag ook is vastgesteld, is daarnaast ook het risico op de ontwikkeling van een door de bewoners ongewenste loods geweken.

VVD Dordrecht heeft al enkel maanden contact met bewoners van de Dordtse Hout en de Reeweg-Zuid. Deze gaven aan zich niet gehoord te voelen bij de wethouder. De bewoners vonden het plan om de Reeweg-Zuid als ontsluiting te gebruiken voor de nieuwe woningen, geen goed idee. De Reeweg-Zuid is al smal voor het huidige verkeer waar ook veel schoolgaande kinderen gebruik van maken.

VVD Dordrecht heeft samen met de bewoners de gemeenteraad van Dordrecht kunnen overtuigen dat er toch een onderzoek moet komen of een andere ontsluiting ook mogelijk is. De ontsluiting via de Reeweg-Zuid is nog niet van de baan, maar de deur naar een alternatief staat wel open.

Deel dit bericht met je vrienden!