zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Uitgraven haven bij Villa Augustus voor 'waterkamers' begint dit kwartaal

16 februari 2018

DORDRECHT - De gemeente begint in het eerste kwartaal van 2018 met het uitgraven van de haven bij Villa Augustus. Het werk houdt verband met de komst van 8 drijvende hotelkamers. Die worden gebouwd op de Admi, een voormalig kantoorschip van Van Eerland Sleepdiensten uit 1903.

De Admi dankt zijn naam aan het feit dat hij ooit in het Boerengat aan de Admiraliteitskade in Rotterdam lag. Nu is het afgemeerd naast de steiger waar ook de rondvaartbootjes van Villa Augustus liggen. Eind vorig jaar brandde de Admi voor een deel af. De schade aan de stalen constructie en de bodem van het ponton viel mee en de verbouwing kon doorgaan. Die heeft door de brand wel wat vertraging opgelopen. De ingebruikname van de nieuwe ‘waterkamers’ was voorzien in april 2018. De oplevering schuift nu enkele maanden op. Het werk aan de insteekhaven moet in de zomer van 2018 klaar zijn.

In verband met het uitgraven van deze haven wordt aan de Wantij-oever binnenkort ook een aantal bomen gekapt. Hiervoor is een kapvergunning aangevraagd.

Bron: nieuwsbrief Stadswerven

Zie ook:

Lees meer over:

haven Uitgraven waterkamers
Deel dit bericht met je vrienden!