donderdag 4 maart 2021

Alles over Dordrecht

Wagen met safari thema op carnaval in Dordrecht wakkert Zwarte Pieten discussie aan

12 februari 2018

DORDRECHT - Relantiers safari staat er op de jeep in zebra print die zaterdag meedeed in de openbare carnavalsoptocht in Dordrecht.

In de jeep zitten mensen in jachttenue te staren naar wild.. of zwarte mensen in rieten rokjes. Die mensen lopen om de jeep heen, compleet met pijl en schild. De video is te zien op de facebookpagina van Dordt Discriminatie vrijj: www.facebook.com/Dordt-Discriminatie-vrij-251507578529002/?rc=p. Veel mensen vinden het filmpje lachwekkend, maar het heeft, waarschijnlijk onbedoeld, ook tegen zere benen aangeschopt.

Dordt Discriminatie vrij heeft bij het fimpje een link gezet naar een artikel over de Zwarte Pieten discussie. De discussie bij Dordt Discriminatie vrij loopt dan ook hoog op. Waar de één geen kwaad ziet in het gekozen thema voor de wagen, ziet de ander er iets racistisch in. Dordt Discriminatie vrij heeft zelfs hate-mail moeten verwijderen.

In de discussie stelt Dordt Discriminatie vrij: “Wij vinden dat er geen gelijkheid is door institutioneel racisme. Daarom is deze 'grap' misplaatst wegens de verstoorde machtsverhoudingen. Op deze wijze zorgen stereotyperingen voor dehumanisatie van anderen.” Ze voegt een filmpje toe om één en ander te onderbouwen: www.youtube.com/watch?v=IKICKcMU3MU.

Lees meer over:

zwarte piet carnaval
Deel dit bericht met je vrienden!