Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Up date Oud-PvdA raadslid mr. Eric Meijer achter nieuwe Dordtse Partij van Alfred Meijer' Eric Meijer
11feb

Up date Oud-PvdA raadslid mr. Eric Meijer achter nieuwe Dordtse Partij van Alfred Meijer

DORDRECHT - Oud-PvdA-gemeenteraadslid mr. Eric Meijer steunt de Dordtse Partij (voor Burgerparticipatie, Duurzaamheid en Bestuurlijke vernieuwing).

Ex-SP-raadslid Alfred Meijer is daarvoor bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Dordrecht de lijsttrekker. Mr. Eric Meijer bevestigt dat hij op plek acht staat van de kandidatenlijst van de nieuwe Dordtse Partij.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw was hij enkele periodes raadslid voor de PvdA in Dordrecht. De Pvda was toen de machtspartij in de stad.

De Dordtse Partij heeft ook Hans van der Slot aan zich weten te binden. Hij was lange tijd een bekende ondernemer in de binnenstad, die vanuit zijn tabakszaak aan de Vriesestraat altijd bereid was publiekelijk zijn mening te geven. Momenteel volgt hij kritisch de ontwikkelingen van bijna zijn buurman bedrijf DuPont op de Staart.

Lijsttrekker Meijer ging in 2016 als fractie Meijer verder, nadat de SP niet meer met hem door de deur kon  In december maakte AD De Dordtenaar bekend, dat hij samen met Donnie Greve van de fractie Greve de Dordtse partij had opgericht.

De krant meldde toen: Beiden vormen nu een eenmansfractie in de Dordtse gemeenteraad. Meijer werd begin vorig jaar uit de SP gezet, Greve stapte deze zomer op bij Beter Voor Dordt (BVD). Ook zij heeft een verleden bij de SP, zij het als bestuurslid. ,,We hebben elkaar gevonden op het gedeelte waarop het raadswerk niet goed loopt. We merken regelmatig dat het college al een persbericht heeft uitgegeven, terwijl wij als raadsleden nog niets ontvangen hebben en er nog over gesproken moet worden. Dan is het dus al een voldongen feit. Dat moet anders.’’

In januari 2018 was de samenwerking weer voorbij, want Greve vond dat lijsttrekker Meijer van een prominent van een andere partij (Dordt Gewoon) politieke standpunten had geleend.

Update zienswijze Donnie Greve:

Volgens Donnie Greve, die tot en met de verkiezingen de fractie Greve vormt in de Dordtse gemeenteraad, moet de breuk op de volgende wijze worden geduid:

,,Greve is opgestapt uit Dordtse Partij vanwege o.a. door haar zelf geconstateerd plagiaat gepleegd door Alfred en Eric Meijer van letterlijke tekst onder auteurschap van G. Kleinpaste. (Dus ook niet van Gewoon Dordt)"  Eerder maakte zij de breuk via twitter op de volgende wijze bekend:

 ,,Vandaag ben ik gestopt met de 'Dordtse Partij' en blijft tot en met 21 maart 2018 onafhankelijk beschikbaar voor de bewoners van Dordrecht als gemeenteraadslid. Ze voegt daaraan het themawoord toe: 'Integriteit'.

Greve begon als lid van de fractie Beter voor Dordt (BVD).  Bij haar vertrek bij BVD in juli 2017 gaf  ze een persbericht uit:  “Ik kan me als Dordts Gemeenteraadslid niet meer vinden in de fractiediscipline en -lijn van Beter Voor Dordt. Een wezenlijk gesprek, interesse en vooral respect voor de verschillende politieke standpunten, heb ik gemist binnen de fractie.”

“Om er zeker van te zijn dat bewoners en mijn achterban gehoord blijven worden, houd ik mijn zetel aan in de gemeenteraad tenminste tot de verkiezingen in 2018. Ik beschouw het als mijn belangrijkste taak om het gat tussen de bestuurders en de bevolking te dichten."

Website

Op de website van de Dordtse partij, waarop Meijer en Meijer met hun team op de foto staan, wordt juist gezegd dat in actief contact met een achterban een programma is gegroeid. Vrijdagavond wordt dat eigen politieke geluid  gepresenteerd in een zaak aan de Voorstraat:

Smyrna Tandoor, Voorstraat 261, 3311 EP Dordrecht, Nederland

(bron website Dordtse Partij)

Afgelopen twee jaar hebben de initiatiefnemers van de vereniging ‘Dordtse Partij (voor Burgerparticipatie, Duurzaamheid en Bestuurlijke vernieuwing) met meer dan 976 mensen gesproken over de werkwijze van lokale politiek en bestuur in Dordrecht, provincie, politiek Den Haag (Nieuwspoort), Brussel en regio Drechtsteden.

Daarbij is gedachtegoed uitgewisseld met experts, politici, en maatschappelijke organisaties over toepassing van de grondwettelijke beginselen en het bestuurlijk recht bij uitvoering en handhaving.

Daarnaast hebben de initiatiefnemers meer dan 2500 e-mails ontvangen na genoemde gesprekken met voorstellen ‘groen’en ‘rijp’. Sommige e-mails werden onderbouwd met documenten en teksten. Hoogleraren gaven aan dat ‘auteursrecht’ is gekoppeld aan publicatie van hen in wetenschappelijke en niet-wetenschappelijke tijdschriften.

Niemand heeft in de e-mails of gesprekken aangegeven dat er auteursrecht (copyright) was gekoppeld aan de verstrekte informatie (behoudens genoemde wetenschappers).

We roepen hierbij nogmaals iedereen op met wie wij gesproken hebben, (en in dat kader mails of teksten heeft gestuurd) om kenbaar te maken of hij/zij of als organisatie het auteursrecht claimt van een woord, zin of tekst.

(tot zover tekst van de website Dordtse Partij)Deel dit bericht met je vrienden!