zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

'Alles is Theater' in première

2 februari 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Griekse Tragedie, Commedia dell’arte, Absurdistisch Theater, Opera, Vormingstheater, Musical en Revue: de studenten van de sector Gezondheidszorg en Welzijn van het Da Vinci College hebben deze week dansshows opgevoerd op het Leerpark in Dordrecht en op het Da Vinci College in Gorinchem.

300 studenten, die nog nooit eerder met elkaar hebben samengewerkt en soms geen enkele ervaring met theater hebben, zijn in drie uur tijd klaargestoomd voor de show voor hun familie en vrienden. Dit alles onder de bezielende leiding van dramadocent en oud danser bij het Scapinoballet, Gerrit Oldenburg, in samenwerking met Projects Unlimited. Deze professionals weten de studenten te bewegen en te helpen een persoonlijke grens te overschrijden om op het toneel samen tot een mooie uitvoering te komen.
  
Elk jaar krijgen eerstejaars studenten een dergelijke opdracht om op het gebied van activiteiten, voorbereiding en uitvoering ervaring op te doen. Daarnaast is ‘Leren presenteren’ ook een onderdeel dat afgestreept kan worden door deze opdracht, omdat op het toneel voor een grote groep staan geen sinecure is.

Fotograaf: Liane Sterrenburg

Lees meer over:

theater da vinci toneel
Deel dit bericht met je vrienden!