woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Winnaars ‘Het beste menu van de zorg’ van Rivas genomineerd voor Planetree Project Award

1 februari 2018

DRECHTSTEDEN - Rivas Zorggroep is genomineerd voor een Planetree Project Award met ‘Het beste menu van de zorg’. Vorig jaar wonnen de koks van Rivas ‘Het beste menu van de zorg’, een jaarlijks terugkerende wedstrijd die koks in de zorg uitdaagt een gevarieerd menu te bereiden voor cliënten. Van de 35 landelijk ingestuurde initiatieven bij Planetree Nederland zijn tien goede voorbeelden van mensgerichte zorg genomineerd. De inzendingen zijn beoordeeld op positieve effecten op cliënten, medewerkers en organisatie. Ook werd gekeken naar vernieuwing, overdraagbaarheid en toekomstwaarde. De winnaars zullen bekend worden gemaakt tijdens de nationale Planetree Conferentie op donderdag 22 maart.

Distrivers organiseert jaarlijks 'het Beste Menu van de Zorg' en is enorm trots op het door Rivas Zorggroep behaalde resultaat en de nominatie voor de Planetree Project Award.

'Het beste menu van de zorg'
Het 'Beste menu van de zorg' is een jaarlijks terugkerende wedstrijd waarbij koks in de zorg worden uitgedaagd om een gevarieerd menu te bereiden voor cliënten. Koks Niels Bron, Robin Schaap en Niels Zillig van Rivas Zorggroep wonnen met hun menu in 2017 de eerste prijs van €5.000,-. Elke dag weer beogen de koks van Rivas om een gezond en divers menu samen te stellen, dat ook nog eens prima smaakt. Bij de bereiding van de maaltijden houden de koks daarom rekening met veranderde smaak van bijvoorbeeld patiënten in het Beatrixziekenhuis en de bewoners van de Rivas-locaties. Zo wordt gedacht aan de verminderde reuk van bewoners waardoor hun smaak is veranderd. Voor een maaltijd voor mensen met bijvoorbeeld kanker is het weer belangrijk om rekening te houden met veranderde smaak door chemotherapie.

Planetree
Zorg wordt bij Rivas geboden volgens de principes van Planetree. Het is de basis voor het denken en handelen van alle medewerkers. Met Planetree wordt continu gewerkt aan verbetering van de zorg en het welzijn van de cliënten. De medewerkers van Rivas laten zich daarbij iedere dag opnieuw inspireren door wat cliënten nodig hebben en wensen. Planetree stelt de medewerkers in staat om met mensgerichte zorg bij die wensen en behoeften aansluiting te houden. Zo hebben de medewerkers scherp oog en aandacht voor de mens achter de cliënt en wordt niet alleen gekeken naar ziekte en genezing van de ziekte.

Uitslag
De winnaars van de awards worden bepaald door een externe vakjury. Daarnaast kan iedereen tot en met woensdag 21 februari zijn stem uitbrengen op www.planetree.nl. De winnaars worden donderdag 22 maart bekendgemaakt tijdens de nationale Planetree Conferentie met het thema ‘Zin’.

Fotobijschrift: De koks van Rivas beogen dagelijks een gezond, gevarieerd en goed smakend menu te bereiden voor cliënten met verminderde reuk en smaak.

Lees meer over:

rivas koks genomineerd maaltijd
Deel dit bericht met je vrienden!