dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Stadsbibliotheek Groenmarkt gaat verbouwen

1 februari 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De Bibliotheek AanZet gaat in de tweede helft van dit jaar het pand aan de Groenmarkt verbouwen. Het gebouw is hard aan een opknapbeurt toe en de mogelijke verhuizing naar een nieuw stadskantoor aan de Spuiboulevard laat nog even op zich wachten. Met deze verbouwing kan de bibliotheek samen met inwoners en maatschappelijke partners verder werken aan haar nieuwe rol als informatiebibliotheek.

Wethouder Peter Heijkoop is blij met de voortgang: "We houden er op deze manier de vaart goed in. Gemeente en bibliotheek blijven hard werken aan een open, eigentijdse en toegankelijke bibliotheek voor onze stad."

Onderzoeken
Eind 2016 heeft de gemeenteraad de toekomstvisie bibliotheek vastgesteld waarin staat dat deze in 2019 een informatiebibliotheek is. De bibliotheek heeft hierbij passende ruimte nodig.

Uitgangspunt is om de verbouwing zo goedkoop mogelijk uit te voeren. Door niet alles perfect af te werken en in te richten, kan de bibliotheek onderzoeken welke ruimte het best past bij haar nieuwe rol. De monumentale ruimtes aan de voorkant van het gebouw worden weer toegankelijk voor het publiek. De kantoorruimtes die daar nu zitten, verhuizen naar de achterkant van het pand. Ook de technische installaties, die sowieso vervangen moeten worden, worden tijdens deze verbouwing vernieuwd.

Spuiboulevard
De Bibliotheek AanZet neemt actief deel aan de planontwikkeling voor het nieuwe stadskantoor aan de Spuiboulevard. Met de verbouwing aan de Groenmarkt wordt de periode tot de oplevering van het stadskantoor overbrugd.

Informatie
De Bibliotheek AanZet houdt via verschillende kanalen het publiek op de hoogte van de voortgang: in de vestiging zelf, via de website en ook via de social mediakanalen.

Lees meer over:

bibliotheek Groenmarkt
Deel dit bericht met je vrienden!