maandag 21 september 2020

Alles over Dordrecht

Kwetsbare kinderen kregen voetbalclinic van selectiespelers FC Dordrecht

1 februari 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het Vergeten Kind organiseerde op 31 januari voetbalclinics voor kwetsbare kinderen in de stadions van 4 Eredivisie en 16 Jupiler League clubs, waaronder FC Dordrecht. De kinderen leerden deze dag voetbalskills van profs en selectiespelers van FC Dordrecht en beleefden een onvergetelijke dag met hun idolen.

De voetbalclinic is een onderdeel van de Week van Het Vergeten Kind (29 januari t/m 4 februari).

Een Dag Vol Plezier
De kinderen werden met de bus opgehaald en hadden een spetterende, sportieve middag. Nadat zij ontvangen werden met een drankje en iets lekkers was het tijd voor het echte werk. De kinderen kregen een voetbalshirt en een paar door Nike gesponsorde voetbalschoenen. Zo konden ze als een echte speler mee het veld op met de selectiespelers. Na de clinic werden de kinderen rondgeleid door het stadion en de dag werd afgesloten met een hapje en een drankje. En als klap op de vuurpijl kreeg elk kind ook nog twee tickets voor de eerstvolgende thuiswedstrijd.

“Wow! Mag ik die schoenen houden? Cool. Ik wilde altijd al op voetbal maar nu ga ik zeker.” Maria (13 jaar)

Deelnemende Clubs Jupiler League en Eredivisie
FC Dordrecht was niet de enige voetbalclub waar een voetbalclinic georganiseerd werd. Ook de volgende clubs deden mee: FC Oss, FC Volendam, De Graafschap, Almere City FC, FC Den Bosch, SC Telstar, NEC Nijmegen, Go Ahead Eagles, FC Eindhoven, FC Emmen, RKC Waalwijk, Fortuna Sittard, Helmond Sport, MVV Maastricht en SC Cambuur. Uit de Eredivisie deden mee: AFC Ajax, FC Groningen, Heracles en ADO Den Haag. In totaal volgden circa 400 kinderen uit opvanglocaties door heel Nederland een voetbalclinic.

Langste supportsjaal van Nederland
Het campagnethema 2018 van de Week van Het Vergeten Kind is het belang van kleine gebaren van echte aandacht. Kleine gebaren, zoals het bieden van een luisterend oor of het sturen van een lief berichtje zorgen ervoor dat een kind zich gezien en geliefd voelt. Er zijn in Nederland 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek die deze positieve aandacht nauwelijks krijgen. Om deze kinderen te steunen, roept de stichting via www.hetvergetenkind.nl heel Nederland op om deze kinderen te verwarmen met een kilometerslange supportsjaal van lieve berichten. Na de actieperiode deelt Het Vergeten Kind ze, sjaal voor sjaal, uit aan kwetsbare kinderen in Nederland.

Week van Het Vergeten Kind
Vanaf maandag 29 januari t/m zondag 4 februari organiseert Het Vergeten Kind verschillende activiteiten door het hele land. Vaste onderdelen zijn de uitreiking van de ‘Kind Centraal’ Award, Het Vergeten Kind Filmfestival en de voetbalclinics. Meer informatie over de Week van Het Vergeten Kind 2018 en de volledige agenda: www.hetvergetenkind.nl

Lees meer over:

voetbal clinic FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!