zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

D66: 'Drechtstad een lonkend perspectief voor de toekomst'

1 februari 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT -  (bron D66/Dordrecht) Naar aanleiding van het artikel vandaag in AD de Dordtenaar "Dordtse D66 wil één gemeente Drechtstad" waarin het standpunt van D66 met betrekking tot de Drechtsteden wordt aangehaald, wordt veel om toelichting gevraagd. Dit standpunt van D66 hieromtrent is ingegeven door verschillende factoren

"De Drechtsteden zijn een grote regio met ongeveer 300.000 inwoners. In de gemeenschappelijke regeling Drechtsteden wordt op veel gebieden samengewerkt. Een samenwerking waar we met alle deelnemende gemeenten veel voordelen uit halen, maar waar er ook tegengestelde belangen van gemeenten zijn die het belang van het geheel remmen. Als we de Drechtstedenregio vergelijken met andere regio's in Nederland, met name de noordelijke Randstad en de regio Eindhoven, dan blijft onze regio achter wat betreft economische groei."

"Meer dan de helft van onze inkomsten worden op dit moment binnen gemeenschappelijke regelingen uitgegeven. Ook worden er steeds vaker vraagtekens gezet bij de democratische legitimiteit van de Drechtsteden. De huidige Drechtraad - niet gekozen door inwoners van de Drechtsteden - staat te ver van bewoners af en dit wekt verwarring."

D66 gelooft dat we samen, werkend vanuit één gemeenschappelijke gemeente, nog veel beter het verschil kunnen maken op grote thema's die het leven van de inwoners van onze regio dagelijks beïnvloeden: de arbeidsmarkt, regionale economie, veiligheid en bereikbaarheid. Wel een gemeenschappelijke gemeente waar we de buurt- en wijkcultuur behouden en we de politiek dicht bij de burger brengen.

D66 besluit met de vraag: "Is een Drechtstad iets voor nu? Het is zoals wij in ons programma "kansen Pakken" aangeven een lonkend perspectief. Voor de lange termijn. Tot die tijd koesteren we de samenwerking in de Drechtsteden zoals die nu is! De Drechtsteden is uniek in haar soort." Tot zover de reactie van D66 Dordrecht op het verhaal in AD/De Dordtenaar.

Lees meer over:

drechtsteden d66
Deel dit bericht met je vrienden!