woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Leo Teunissen (Voorzitter van SC Emma) laat zijn licht schijnen over het voetbal in Dordrecht

29 januari 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Leo teunissen op de website van SC Emma: "De regionale pers staat weer vol met geruchten, speculaties en eigen droomverhalen. Volgens de algemeen directeur van onze betaald voetbalorganisatie de plaatselijke FC is alles al in kannen en kruiken: OMC wordt FC Dordrecht amateurs en mogen voorlopig in het weelderige ex-onderkomen van de jeugd komen.(wel emmers meenemen want er zijn nog wat kleine tekortkomingen)

Als de gemeente dan over ruim een jaar met een paar miljoen over de brug komt kan zowel de accommodatie worden gerealiseerd als het stadion worden aangepast (lees gerenoveerd). mmmm……gezien het feit dat de plaatselijke FC geen enkele euro reserve heeft gaat het de gemeente vermoed ik zo zo’n 5½ tot 6½ miljoen kosten (1,7 miljoen euro voor herstructurering en een bubbelbad voor het stadion etc. zo’n slordige 4½ miljoen euro).

OMC verruilt -ook vanwege dwang, ze mogen het nieuwe seizoen niet meer op de Corridor beginnen- naar het vorstelijke onderkomen van de jeugd van de FC. Verder verliest naar alle waarschijnlijkheid deze sympathieke club alle zelfstandigheid, immers alles valt onder auspiciën van de prof-tak. Uiteraard hebben de leden van OMC hiermee ingestemd doch dat was wel ruim 1½ jaar geleden. De gemeente heeft nog geen enkel plan mogen ontvangen met betrekking tot de nieuwbouw. (vreemd want het is nu toch wel 2 voor 12)

Het zal toch niet zo zijn dat als OMC daar eenmaal zit de plannen geen doorgang kunnen vinden omdat het simpel financieel niet haalbaar is. Lekker dan….zitten ze nog wel een flinke tijd in dat paleisje aan de Krommedijk. Afijn de FC heeft dan wel alle touwtjes in handen en voor OMC is er geen weg terug.

Buiten de schuld van OMC om zijn het aantal spelende leden de laatste jaren meer dan gehalveerd.
(wij vermoeden nog maximaal 160 spelende leden) Voor de huidige kledingsponsor van de FC nou niet een omzet toename en ik denk dat het contract met Macron moet worden verlengd……jeetje.

Nu begrijpen jullie wel dat ook onze vereniging hier ook in een moeilijker pakket komt te zitten.
Immers onze kans van een kunstgrasveld krijgt hierdoor ook een knauw, doch dit staat los van bovenstaande kritiek.

In gesprekken met sportaccommodatie (voorheen het Sportbedrijf) maken wij alleen kans als de kosten kunnen worden gedeeld met een andere sportvereniging. Wij hebben al zo’n 15 keer niet op ons complex kunnen trainen door de slechte trainingsaccommodatie. Gelukkig bleken onze vrinden van Dubbeldam en SSW bereid om de helpende hand toe te reiken. Gelukkig wordt door sportaccommodaties dit jaar de toplaag vervangen zodat dit weer als een biljartlaken er bij ligt.
Hulde voor deze organisatie want de onderhoud van ons complex is bij hen in zeer goede handen.
Geweldig wat zij aan onze accommodatie doen…een dikke 10.

Alles gaat nu versneld door de publicaties in de plaatselijke media. Ik hoop dat er geen vette worst wordt voorgehangen en dat alles goed komt want diegene die dan hier het grootste slachtoffer is, heeft al wat klappen gehad.

Je kunt wel een (te) grote broek aantrekken en zien waar het schip strandt doch je hebt te maken met goedwillende leden en vrijwilligers die alles over hebben voor hun club, en als ik dan lees dat prominente figuren binnen de plaatselijke FC roepen dat zelfs Emma geen bestaansrecht meer heeft dan sla je wel op een vreselijke manier de plank mis. Je hoeft geen Einstein te zijn om af te vragen of de plaatselijke FC wel bestaansrecht heeft en zeker niet door iemand die de toezeggingen voor onze crowd-fund actie (invalidelift)niet nakomt.

Gelukkig duurt eerlijkheid het langst vandaar dat Sc Emma haast 107 jaar bestaat en we hopen dat ondanks alle onzin van buitenaf onze club nog zeker 107 jaar meegaat."

Bron: SC Emma.

Lees meer over:

voetbal sc emma
Deel dit bericht met je vrienden!