dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Politiek in Dordrecht is haast dagelijks nieuws tot woensdag 21 maart

17 januari 2018

DORDRECHT - Het is nog 63 dagen tot de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart, maar politiek Dordrecht zoekt dagelijks het nieuws. Of politiek is dagelijks nieuws. De vraag is wel: Komt de opkomst boven de vijftig procent uit of laat de meerderheid van de Dordtenaren het feest van de democratie aan zich voorbij gaan?

* AD De Dordtenaar gaat vandaag 17 januari nader in op het vertrek bij Beter voor Dordt (BVD) van Sandra Wemmers. Daarbij zijn zeven foto's gezet van mensen, die vanaf 2014 BVD de rug hebben toegekeerd. In het verhaal lijkt het minder om de inhoud te gaan en meer hoe mensen persoonlijk de werkelijkheid beleven.

* Zo besteedt AD De Dordtenaar 16 januari op twee pagina's aandacht aan het feit dat de partijen niet zitten te wachten op samenwerking met de PVV na de verkiezingen. Albert Sok schrijft een uitgebreide beschouwing.

* De SP en GroenLinks vragen aandacht voor hun verkiezingsprogramma.

* Sandra Wemmers zegt als raadslid Beter voor Dordt (BVD) de rug te hebben toegekeerd. AD De Dordtenaar zegt van haar een persbericht ontvangen te hebben. ,,Politiek is voor mij afgelopen", zo zei ze bij RTV Dordrecht.

* De ex-BVD raadsleden Eline van der Vorm en Martijn Groeneweg zijn op 31 oktober uit de raad gestapt, maar zorgen nog steeds voor nieuws. Martijn geeft alvast via twitter een stemadvies:

Mijn stemadvies is uiteraard @PVVDordt en als je dan toch lokaal wil stemmen, dan kies je voor @GewoonDordt

* De nieuwe partij Gewoon Dordt heeft raadslid Irene Koene (52) als lijsttrekker. Ze komt op 23 januari met haar kandidaten .

* Bij de PvdA voerden dit weekeinde de nummer 1 en 2 van de kandidatenlijst uitgebreid het woord: Inge Stevens en Cor van Verk.

* Als alle voorspelingen van de partijen kloppen, dat staat iedereen voorhand op winst en zal de gemeenteraad niet uit 39 raadsleden, maar uit 50-60 leden bestaan. Enkele partijen verwachten ook de grootste fractie te kunnen samenstellen. Beter voor Dordt (BVD) hoopt nummer 1 te blijven na 15 zetels in 2010 en 14 zetels in 2014.

* SP voorzitter en raadslid Ronald Portier zet zich tegen GroenLinks af via twitter:

Ronald Portier heeft geretweet Gertjan Kleinpaste

Heeft GL spijt van haar stemgedrag de afgelopen periode? Of wordt het na de verkiezingen weer vrolijk met het rechtse college meestemmen

Eerste twitter is van oud-GL raadslid buiten Dordt: Gertjan Kleinpasta: GroenLinks Dordrecht neemt afstand van de vastgestelde woonvisie, wil geen Dordtse Kil IV en ziet Chemours liefst verdwijnen. Ze stemden afgelopen periode wel in met die woonvisie en stemden voor bedrijventerrein Dordtse Kil IV.

Lees meer over:

sp pvv BVD
Deel dit bericht met je vrienden!