dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

PvdA Dordrecht sluit samenwerking met PVV in stadsbestuur uit

15 januari 2018

DORDRECHT - De PvdA sluit samenwerking in Dordrecht met de partij van Geert Wilders, de PVV, uit. Dat heeft lijsttrekker en raadslid Inge Stevens op de nieuwjaarsbijeenkomst van haar partij laten weten. Ze zegt niet te kunnen samenwerken met een partij, die de vrijheden in artikel 1 van de grondwet niet onderschrijft.

Dat betekent dus dat PvdA en PVV niet samen in een college van burgemeester en wethouders gaan samenwerken. Thans bestaat het dagelijks bestuur uit Beter voor Dordt, CDA, VVD en ChristenUnie/SGP.

Door het standpunt van de PvdA, thans vier zetels in de raad, kunnen ook de andere lijsttrekkers in de verkiezingscampagne over de PVV vragen verwachten.  AD De Dordtenaar heeft inmiddels andere lijsttrekkers om een mening gevraagd. Voor samenwerking met de PVV lijkt geen enkele meerderheid in de raad te maken te zijn, alhoewel enkele partijen (VSP, VVD) eerst het programma willen afwachten van PVV Dordrecht,  D66, SP, GroenLinks en CDA beschouwen samenwerking als onmogelijk of die partij staat zover af van hun ideeen dat het in het geheel niet voor de hand ligt

De PVV hoopt de grootste fractie in de gemeenteraad te worden en baseert zich op eerdere landelijke verkiezingen. De PVV zit nog niet in de raad. Twee oud-raadsleden van Beter voor Dordt (BVD), Eline van der Vorm en Martin Groeneweg, komen niet bij de PVV op de kandidatenlijst.

Zij hebben dan zelf bekend gemaakt.

De PVV vindt dat partijen eerst maar op het partijprogramma moeten wachten.

Lees meer over:

PvdA pvv
Deel dit bericht met je vrienden!