zondag 11 april 2021

Alles over Dordrecht

Ernstig ongeval op de Prins Hendrikbrug

12 januari 2018 (door Paul Schrandt)

DORDRECHT - Op vrijdagavond rond 19.45 uur, vond er op de Prins Hendrikbrug een zwaar, eenzijdig ongeval plaats met een personenauto.

De bestuurder, die vermoedelijk met hoge sneldheid  de macht over het stuur verloor,  ramde met zijn auto een hek aan de andere kant van de brug, belande op het fietspad en kwam tientallen meters verder, ondersteboven tot stilstand tegen een lantaarnpaal.
Wonderlijk genoeg konden twee inzittenden op eigen kracht de auto verlaten. Een derde persoon, een vrouw, raakte bekneld in de auto en werd later door de snel aanwezige hulpdiensten, uit haar benarde positie bevrijd. Haar toestand was op dat moment stabiel.

Het mag een wonder heten dat er niet nog meer slachtoffers zijn gevallen op de brug. Dagelijks rijden er veel fietsers richting binnenstad aan de kant waar het ongeval plaatsvond. Op vrijdagavond is dit aantal zelfs nog hoger.
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het  ongeval.

(Tekst en foto's: Paul Schrandt)

Deel dit bericht met je vrienden!