woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Zaterdag 6 januari ontvangt Ben Corino Gerrit Willems bij Studio De Witt

4 januari 2018

DORDRECHT - Gerrit Willems is kunsthistoricus en publicist, was lange tijd als conservator werkzaam bij de Stedelijke Musea Gouda en is momenteel al weer enige jaren conservator bij het Dordrechtsmuseum. De huidige succesvolle tentoonstelling Jongkind&Vrienden kwam mede onder zijn verantwoordelijkheid tot stand.

Hij maakt tentoonstellingen zowel voor de Stedelijke Musea Gouda, als in Den Haag, Dordrecht en Woerden en schreef o.m. over de schilders die voor het licht naar Dordrecht kwamen, het werk van Jan Andriesse, over de schilders van het Groene Hart (Gras en Wolken), Pieter-Laurens Mol, Alicia Framis, Klaus Baumgartner en andere hedendaagse kunstenaars.

Voor Stroom HCBK schreef hij in 1996 een boek over het werk van James Turrell ter gelegenheid van de opening van zijn werk het ‘hemels gewelf’ in de duinen bij Kijkduin.

Bij die gelegenheid organiseerde hij ook een symposium over het werk van Turrell en het Hollandse licht, waar o.a. Vincent Icke en Günther Können als sprekers aan deelnamen.

Gerrit Willems was lid van diverse adviescommissies op het terrein van de beeldende kunst (o.m. bij CBK Dordrecht, de provincie Zuid-Holland, Kunstcentrum Delft, Stroom HCBK, Artotheek Den Haag enz.).

Ben Corino gaat met Gerrit Willems het gesprek  over hoe een afgestudeerde Sociaal wetenschapper (Utrecht) vervolgens koos voor de studie Kunstgeschiedenis (Leiden). Over de opzet van de Jongkind&Vrienden tentoonstelling in het Dordrechts museum en over de hem gekozen muziek voor deze uitzending van Studio De Wit.

In het tweede uur komen de actualiteiten uit Dordrecht en de Drechtsteden aan bod. Ook praten we onder andere met Ruben Scheurwater ,de wedstrijd atleet uit de regio, die een punt achter zijn professionele atletiek carriere heeft gezet.

De Dichter van dienst is de Dordtse dichter, advocaat en zeer social betrokken mens Jehanne Hulsman.

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9 (kabel) Kanaal951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Deel dit bericht met je vrienden!