Kater voor FC Dordrecht al voor de kerst

23 december 2017 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Vrijdagavond 22 december speelden de Schapekoppen de laaste wedstrijd van 2017. In het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion mocht de ploeg aantreden tegen Jong PSV. De Dordtenaren willen een einde maken aan de slechte reeks door de laatste wedstrijd voor de winterstop te winnen. FC Dorderecht staat ondertussen 15e. Acht plekken onder Jong PSV, die op de 7e plaats staan.

Al na vijf minuten kwam Dordrecht op achterstand. Luivienno Statia raakte een strakke voorzet van Phillippe Rommens zeer ongelukkig, waardoor de bal achter zijn eigen keeper verdween. Binnen het kwartier kwam de stand maar liefst op 0-2. Justin Lonwijk kwam door een slimme steekbal van Mauro Junior vrij in de zestien en schoot de bal achter keeper Wolters. Na 17 minuten was daar het eerste echte gevaar van Dordste kant. Calcan dribbelde zijn man voorbij en probeerde de bal om Van Osch te krullen.

Dit lukte echter net niet. Uit de verdiende corner krijgt de Roemeen nogmaals de kans, echter was weer de Eindhovense keeper de sta-in-de-weg. Voor trainer De Nooijer was het spelbeeld reden om in te grijpen. Hij wisselde middenvelder Bakker voor Matheus. Slordig uitverdedigen luidde bijna de 0-3 in, als Jong PSV niet buitenspel had gestaan. Een bal werd vroeg onderschept, waardoor de jonge Eindhovenaren vrij konden combineren richting keeper Wolters. Bij de laatste steekbal stond Piroe echter dus gezegd buitenspel. Een vergelijkbare aanval als de 0-1 betekende bijna de aansluitingstreffer. Een aanval over links werd bijna binnengegleden door Jong PSV’er Rigo. Maar zoals het woord ‘bijna’ al zegt, gebeurde dit niet.

In de tweede helft was FC Dordrecht de beter voetballende ploeg. De bal werd goed rondgespeeld en er kwamen kansen. De aansluitingstreffer werd ingeluid door de uitblinkende Calcan. Hij dribbelde door de zestien en gaf een niet te missen kans aan Lima Duarte Lopes. Invaller en debutant Dos Santos bracht met zijn acties meer creativiteit in het elftal. Op het moment dat de Schapekoppen aan een gelijkmaker begonnen te denken, zorgde Malen dat de marge weer twee werd. Hij toonde zijn individuele klasse door Stankov door de lucht te passeren en met een halve volley Nick Wolters te passeren. Er kwamen nog kansen, met name voor Calcan. In de laatste minuten scoorde Lima Duarte Lopes zijn tweede. Baten mocht het niet, met een 2-3 nederlaag tegen Jong PSV sluit FC Dordrecht het jaar 2017 af.

Tot in het nieuwe jaar, dan spelen de Schapekoppen op 12 januari weer een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. In de thuiswedstrijd wisten de Dordtenaren met 2-1 te winnen van de jonge Utrechters.
Namens FC Dordrecht wensen wij u fijne feestdagen en een gelukkig en sportief 2018.

Opstellingen:
FC Dordrecht: Wolters (K); Stankov, Amevor © (46’ Rosenthal), Bliek, Statia; Hamer, Bakker (21’ Matheus), Mahmudov (’69 Dos Santos); Lima Duarte Lopes, Arias, Calcan.
Jong PSV: Van Osch (K); Abels, Teze, Obisbo (65’ Soulas), Carolina; Rigo, Rommens, Lonwijk; Mauro Junior (65’ Verreth), Piroe, Malen (75’ Gakpo).

Doelpunten: 0-1 5’ Statia (eg), 12’ 0-2 Lonwijk, 62’ 1-2 Lima Duarte Lopes, 74’ 1-3 Malen, 89′ 2-3 Lima Duarte Lopes.