vrijdag 30 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Vogelinventarisatie in en rond de Biesbosch

11 december 2017 (door Josette Huisman)

DORDRECHT - Al 25 jaar onafgebroken trekken vogelaars van de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch er op uit om de vogels in het poldergebied rond de Biesbosch te inventariseren. Gedurende de wintermaanden worden dan op vaste zaterdagen alle aanwezige vogels in 14 telgebieden geteld. De gegevens die dit oplevert, worden onder andere gebruikt voor het vaststellen van trends (Sovon Vogelonderzoek) en voor de natuurwaardebepaling van het landelijk gebied in de provincie (Streekplan) en in de Biesbosch (Natura 2000).

Aanstaande zaterdag 16 december vindt de eerstvolgende telling plaats. Ervaren vogeltellers, maar ook zij die nog niet zoveel routine hebben, maar het wel graag willen leren, zijn hierbij van harte welkom. Bij elke ploeg is minimaal één ervaren vogelaar aanwezig. Ook op 13 januari, 17 februari en 17 maart 2018 zijn er nog wintervogeltellingen..

Als je nog niet zoveel van vogels weet, is dit een uitgelezen kans om in de praktijk meer over vogelinventarisatie te leren. Het vogeltellen begint steeds om 10.00 uur bij biologisch centrum “Jong Dordrecht”, Noorderelsweg 2A. Na de Viersprong rechtsaf, is dit de boerderij aan de linkerkant van de weg.

Kandidaten kunnen zich telefonisch aanmelden bij de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch, tel. 078 - 6 21 39 21 (tijdens kantooruren).

Deel dit bericht met je vrienden!