zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Bill van Dijk vervangt Rob Kamphues als hoofdgast in Kunstmin Live op 13 december

23 november 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Acteur, zanger en musicalster Bill van Dijk is hoofdgast in de bruisende talkshow Kunstmin Live op woensdag 13 december. Hij vervangt Rob Kamphues, die gepland stond voor deze editie. Kamphues moest helaas afzeggen in verband met werkzaamheden elders.

Bill van Dijk wordt beschouwd als de pionier van de Nederlandse musical. Hij is al vier decennia lang de enige Nederlandse musicalster die negen maanden op West End in Londen en een half jaar op Broadway een hoofdrol in een originele musical heeft vertolkt.

Internationale doorbraak
Bill van Dijk speelde onder meer in de cult-musical Hair, Moeder en Haar Jongens, de rockmusical Ik Jan Cremer, Evita, de originele productie van Let My People Come op West End en vele andere hoofd- en bijrollen in binnen- en buitenlandse producties. De rol van Cyrano in de gelijknamige musical, eerder vertolkt door namen als Guus Hermus, Gérard Depardieu en Jean-Paul Belmondo, betekende zijn internationale doorbraak. Na het succes van Cyrano – De Musical in Nederland ging hij naar New York om als enige Nederlander daar in de Broadway-versie van deze musical opnieuw de titelrol te spelen. In 1982 vertegenwoordigde Bill van Dijk Nederland op het Eurovisiesongfestival met het nummer Jij en Ik. De single kwam in de tipparade terecht.

Hoge hakken, echte liefde
Bill van Dijk heeft naast zijn rollen in musicals in films als Blue Movie en Hoge hakken, echte liefde gespeeld. Op televisie was hij te zien in een aantal programma’s als Kortjakje is weer beter en vertolkte hij gastrollen in onder andere Goede Tijden, Slechte Tijden en All Stars.

Kunstmin Live is de maandelijkse talkshow van de schouwburg, waarin Kees Thies en Marjolein Meijers iedere maand een gast aan tafel verwelkomen. Het gesprek met de hoofdgast wordt afgewisseld met film- en muziekfragmenten en live optredens. De Kunstmin Live band zorgt voor de muzikale omlijsting.

Lees meer over:

live kunstmin
Deel dit bericht met je vrienden!