maandag 26 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Biesbosch panoramakaart nu weer beschikbaar

23 november 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Ter gelegenheid van de opening van haar bedrijf in 1973, gaf het Waterwinningbedrijf Brabantse Biesbosch 40 jaar geleden een prachtige gedenkkaart van de Biesbosch uit.

Deze groot formaat panorama-kaart is, behalve een cartografisch hoogstandje, ook een historisch overzicht van bijna zes eeuwen  mens en natuur in het gebied tussen het Hollandsch Diep, de Amer en het Land van Altena.

De unieke kaart, met daarop deelkaarten van onder andere de situatie van vóór en vlakna de Sint-Elisabethsvloed, is indertijd in opdracht van het waterwinningbedrijf ontworpen en getekend door cartograaf F.W. Michels.

De gedenkkaart, die al snel uitverkocht raakte is, enige tijd geleden, herdrukt en (zolang de voorraad strekt) te koop bij museum Twintighoeven. De prijs bedraagt € 19,95

Twintighoeven is te vinden aan de Noorderelsweg 2B te Dordrecht, na de Viersprong rechtsaf, aan de linkerkant van de weg. De openingstijden zijn woensdag van 10.00-16.00 uur en zaterdag en zondag van 12.30-16.00 uur. www.twintighoeven.nl

Lees meer over:

biesbosch panorama twintighoeven
Deel dit bericht met je vrienden!