Jeugd van Wairando scoort op open jeugdkampioenschap

20 november 2017 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Het open jeugdkampioenschap karate (ONJK) 2017 van het afgelopen weekend in Topsportcentrum Almere was voor twee Wairando karateka’s een groot succes. Tweemaal zilver wisten de deelnemers naar binnen te slepen. Het kampioenschap was alleen voor jeugd en jongeren onder de 21 jaar. Niet alleen kinderen en jongeren uit Nederland deden mee ook waren er verschillende andere landen, waaronder België en Duitsland of Portugal, vertegenwoordigd op dit zware jeugdkampioenschap.

De eerste die de spits mocht afbijten op zaterdag 18 november jl. was Roel van Kempen in kumite (vrijvechten) in de categorie cadetten. Roel won zijn eerste wedstrijd, maar verloor zijn tweede wedstrijd. Er waren geen herkansingen meer en daarmee viel hij helaas buiten de boot voor het behalen van een podiumplaats. Roel’s broer, Tim, moest in de categorie junioren in de middag zijn gevechten aangaan. Tim draaide zijn wedstrijden binnen de poule goed en kwam daarmee in de finale terecht. Je zag tijdens de finale dat zijn blessure soms de kop op stak. Hij verloor helaas in de finale met 2 – 0. Daarmee behaalde hij een mooie tweede plaats en kreeg een zilveren medaille mee.

Op zondag 19 november kwamen de twee kleinsten, van de in totaal vier afgevaardigden van Karate Instituut Wairando, naar het toernooi ONJK aan de beurt. Mila Pieplenbosch moest de spits afbijten samen met de één jaar oudere Belgische tegenstandster. Mila plaatste haar stoten goed op het lichaam maar, in deze round robin (dan draai je tegen alle tegenstanders van de poule) moest ze op een gegeven moment wel haar meerdere erkennen in de Belgische binnen de poule van 8 tot 9-jarigen. Maar daarmee haalde ze wel een zilveren podiumplaats. In de tweede helft van de ochtend moest Jay Stigter in zijn poule 10 – 11 jaar gaan draaien. Jay draaide zijn eerste wedstrijd goed, maar verloor helaas de twee daaropvolgende wedstrijden. Daarmee viel hij net buiten de prijzen en kwam op een vierde plaats terecht. Alle medeleerlingen en het coachteam van Karate Instituut Wairando (met vestigingen in Dordrecht, Hoogvliet, Schiedam en Zwijndrecht) zijn heel trots op deze indrukwekkende prestaties in dit internationale jeugdtoernooi onder auspiciën van de Karate Bond Nederland.