zaterdag 28 november 2020

Alles over Dordrecht

Burgemeester Wouter Kolff haalt met zijn echtgenote de Sint binnen

18 november 2017

Up date

DORDRECHT - Zelfs op de kade maakte burgemeester Wout Kolff met zijn vrouw kort een dansje toen de Sint binnen was. Het was net te zien in de reportage van RTV Dordrecht. wanneer de pietenband speelt. Ook later laat het burgemeesterspaar zich enthousiast op de foto zetten.

Op de zender RTV Dordrecht was nog een traditie hersteld. Ad van den Herik deed de presentatie op de wal. Sinterklaas waardeerde ook de terugkeer van Ad nabij de loopplank, zo bleek uit zijn begroeting van de presentator. Ad was weer Ad, zo bleek toen hij de Sint net als in het verleden een kus gaf.,

De presentator van RTV Dordrecht zal soms weer in programma's te zien zijn, die op zijn lijf geschreven zijn.

De Dordtse pieten waren vooral zwart, zoals op voorhand door de adviseur van de Sint was aangekondigd. Arno Brok, die in 2016 nog als burgemeester langs de kade stond, was nu in Friesland actief als commissaris van de Koning.

Hij nam van een meisje dat Kievit heette de eerste pepernoot in ontvangst. Het Dordtse burgemeesterspaar liep door de stad achter de Sint mee naar het Scheffersplein. Het was overal feestelijk en druk.

(eerder nieuws).

DORDRECHT - Burgemeester Wouter Kolff zal zaterdag om 12 uur voor de eerste keer Sinterklaas binnen halen. De vraag die nog niet is beantwoord, is of zijn jonge vrouw ook op het Groothoofd zal staan. In het persbericht van de gemeente Dordrecht wordt alleen vermeld dat burgemeester Kolff net als in 2016 burgemeester Arno Brok deed de goed heiligman welkom zal heten. RTV Dordrecht maakt er weer, volgens traditie, een reportage van. De intocht wordt wat betreft de pieten traditioneel genoemd, aldus de adviseur van de Sint op RTV Dordrecht.

In het verleden was vooral de echtegnote van burgemeester Jan Noorland (1985-2000), Cock, beroemd door het enthousiast meezingen van de Sint-liederen. Dat bracht ook jong en oud in beweging om hartelijke mee te zingen.

(bericht gemeente Dordrecht op eigen pagina)

Zie... ginds komt de stoomboot. Komende zaterdag zullen heel wat kinderhartjes harder kloppen omdat Sinterklaas naar Dordrecht komt. De pakjesboot arriveert de 18e rond 12.00 uur in de Kuipershaven. Burgemeester Wouter Kolff heet de Sint welkom waarna de goedheiligman te paard met zijn Pieten naar het Scheffersplein vertrekt. Hier komt het gezelschap rond 13.15 uur aan. Later die middag gaat de Sint naar winkelcentrum Crabbehof.
Ook dit jaar betrekt Sint Nicolaas zijn eigen huis in Dordrecht. Hij verblijft dit keer in gebouw Doelesteyn, Steegoversloot 38. Bezoek is welkom van 19 november tot en met 4 december. Gratis!
http://www.intochtdordrecht.nl/
http://www.sinterklaashuis.nl/

Foto's: Wim van de Pol.

Lees meer over:

burgemeester sint
Deel dit bericht met je vrienden!