Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gezocht: voorlezers en voorleescoaches'
13nov 2017

Gezocht: voorlezers en voorleescoaches

DORDRECHT - Voorlezen is leuk om te doen en je draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Met voorlezen stimuleer je de woordenschat en het taalbegrip van kinderen. Ook stimuleer je hun creativiteit en sociale vaardigheden. Stichting Voorlezen zoekt voor volgend jaar nieuwe voorlezers en voorleescoaches.

De voorlezers en voorleescoaches bezoeken de gezinnen gedurende een half jaar thuis. Bij VoorleesExpress Dordrecht leest een voorlezer elke week een uur voor aan een kind van twee tot acht jaar. De voorlezer betrekt de ouder erbij. Bij de nieuwe pilot Top VoorleesExpress Dordrecht stimuleert en ondersteunt een voorleescoach de ouder wekelijks in het voorlezen van (digitale) prentenboeken aan hun peuter van twee tot vier jaar. De voorleescoach leest de peuter voor uit (digitale) prentenboeken.

Informatiebijeenkomsten
Vindt jij voorlezen leuk, ben je 18 jaar of ouder en heb je gedurende een half jaar wekelijks een paar uurtjes tijd? Meld je dan aan voor een van de twee informatiebijeenkomsten van Stichting Voorlezen. Hier kom je alles te weten over het voorlezen in gezinnen thuis. Stuur een mail naar Ilse van Donkelaar, projectleider VoorleesExpress Dordrecht: ilse.vd@voorlezen.org

24 november van 9.30 tot 11.30 uur in het Nationaal Onderwijsmuseum
27 november van 19.30 tot 21.30 uur (locatie wordt later bekend gemaakt)Deel dit bericht met je vrienden!