Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'E-learning voor vrijwilligers slaat aan'
06nov 2017

E-learning voor vrijwilligers slaat aan

DRECHTSTEDEN - Via de website van de Vrijwilligersacademie, kunnen vrijwilligers inloggen voor een groeiend aantal – speciaal voor hen geselecteerde – E-learning trainingen. Daarnaast kunnen vrijwilligers op diverse locaties in Dordrecht en Zwijndrecht workshops blijven volgen.  

E-learning
Elektronisch leren is in opkomst. Het is een zegen voor vrijwilligers die overdag een (betaalde) baan hebben of aan huis gebonden zijn. Via de computer kan men de gewenste lessen volgen, op ieder moment van de dag of nacht.
Dankzij samenwerking van Vrijwilligershuis Drechtsteden met organisaties als Humanitas en PEP Den Haag kunnen ook de vrijwilligers in de Drechtsteden hier met een gerust hart gebruik van maken.
Nilufer Cankaya en Wilma Gerritsen, trainsters bij de Vrjwilligersacademie, zijn enthousiast. Dankzij deze samenwerking kunnen zij speciaal voor de vrijwilligers geselecteerde trainingen aanbieden. Het gaat over onderwerpen waar de vrijwilligers echt iets aan hebben, zoals de bekende Instructie Verantwoord Alcohol schenken “IVA”, maar ook Ontdek je talenten; Het begint met taal; Omgaan met emoties; Verkeersregelaar evenementen; Fondsenwerving en dergelijke.

‘Live’ workshops blijven
Cankaya “Het elektronisch leren is niet voor iedere vrijwilliger geschikt. Veel vrijwilligers leren nu eenmaal beter in groepsverband. De sfeer, het persoonlijke contact tussen cursisten onderling en met de trainers hebben voor hen een toegevoegde waarde. Daarom blijven we, samen met de deelnemende partners in het Zorgoverleg, ook streven naar een heel divers ‘live’ aanbod.” Gerritsen: “Vrijwilligers kunnen zich nog inschrijven voor de Workshop Curatele, bewindvoering en mentorschap. En er zijn ook nog enkele plaatsen beschikbaar voor de workshops Diabetes en Burn-out & Depressie en voor diverse trainingen die zijn ontwikkeld om Taalmaatjes te ondersteunen.”

Inschrijving
Men kan zich voor alle genoemde trainingen opgeven via de website: http://vrijwilligershuisdrechtsteden.nl/academie/. De trainingen voor het voorjaar 2018 worden binnenkort bekendgemaakt.Deel dit bericht met je vrienden!