zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

Podiumplaatsen en kwalificatie NK voor kunstrijders Kunstrijvereniging de Drechtsteden

6 november 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Op 3 en 4 november werd in het  Silverdome Zoetermeer de tweede  KNSB selectiewedstrijd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap verreden.

De rijder en rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden wisten opnieuw diverse podiumplaatsen te behalen en een aantal wisten zich te kwalificeren voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap kunstrijden.

2e plaats Lilia Lupanova
In de categorie Pre Basic Novice A reed Lilia Lupanova (9) uit Den Haag in een veld van 15 rijdsters een prachtige kür. De behaalde 31,26 punten brachten haar naar de 2e plaats op het podium.
Met 22,98 punten eindigde Gabi Loonstra (9) uit Barendrecht op een mooie 5e plaats. Hiermee heeft  Gabi zich ook gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap. 
Josefine Boer (11) uit Oud-Beijerland eindigde op 13e de plaats.

Podiumplaatsen Julia en Britt
In de categorie Basic Novice dames wist Julia van Dijk (11) uit Tilburg met 36,27 punten haar PB te verbeteren en schaatste zich zeer verdiend naar de eerste plaats.
Britt Harmsen (12) uit Puttershoek kwalificeerde zich in deze wedstrijd met een puntentotaal van  32,33. Britt eindigde op de 3e plaats in een deelnemersveld van 20 rijdsters.

De Dordtse  dames Emilie Schop (11) en Esra Drijver (12)  eindigden op  respectievelijk de 14e en  18e plaats.

3e plaats Dani Loonstra
In de categorie Advanced Novice reden de dames en heer de korte en lange kür.
Dani Loonstra (12) uit Barendrecht reed zich in een veld met 20 rijdsters  met de korte kür naar de 6e plaats. Met een 1e plaats na de lange kür eindigde zij op de 3e plaats. Dani kwalificeerde zich reeds voor deelname aan het NK.

Dordtse Rosalie van Wageningen (14) reed een prima korte kür waarmee zij op de 5e plaats eindigde, na de lange kür eindigde zij op de 4e plaats en in het klassement mocht zij met 73,44 punten de 5e plaats noteren. Rosalie kwalificeerde zich hiermee voor het NK kunstrijden. Isa van Swieten (14) uit Papendrecht eindigde op de 9e plaats. Demi Sijswerda (15)  uit Dordrecht  eindigde op de 11e plaats.

1e plaats Didier Dijkstra
Kunstrijder  Didier Dijkstra  (12) uit Utrecht reed vrijdag een prima technische korte kür in de categorie Advanced Novice Heren. Hij scoorde 27,28 punten waarmee hij na de korte kür op de eerste plaats stond.

In de lange kür op zaterdag wist hij maar liefst 52,85 punten te behalen waarmee hij met  de total score van 80,13 zijn score van 66,44 uit de eerste wedstrijd ruim verbeterde
Didier heeft ook deze tweede selectiewedstrijd in Zoetermeer zeer overtuigend  op zijn naam geschreven.

Er volgt nog een selectiewedstrijd waarin  de rijdsters die zich nog niet plaatsten  zich kunnen kwalificeren voor deelname aan het  Nederlands Kampioenschap kunstrijden dat plaatsvindt van 22 t/m 25 februari 2018 in Den Haag.

Lees meer over:

drechtsteden kunstrijden
Deel dit bericht met je vrienden!