zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Hoog maritiem bezoek uit Golfregio aan Dordrecht en Drechtsteden

1 november 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Een hooggeplaatste delegatie uit de Golfregio heeft dinsdag 31 oktober 2017 een werkbezoek aan Dordrecht en de Drechtsteden gebracht. De vertegenwoordigers uit Bahrein, Koeweit, Saoedi-Arabië, Oman, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar zijn in Nederland vanwege de International Water Week die deze week in Amsterdam plaatsvindt.

De vertegenwoordigers uit de Golfregio bezoeken deze week op verschillende locaties een aantal bedrijven in het land. Ze zijn vooral geïnteresseerd in het versterken van de handelsrelatie met Nederland en richten zich met name op stedelijk watermanagement, gericht op transport, filtering en ontzilting. In het kielzog van de delegatie reizen medewerkers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en van verschillende ambassades uit het Midden-Oosten mee.

In Dordrecht werden de gasten uit de Golfregio op het Stadhuis ontvangen door locoburgemeester Jasper Mos van de gemeente Dordrecht en Anouk van Eekelen van het Drechtstedenbestuur (Economische profilering en Acquisitie). Mos legde uit hoe een stad als Dordrecht omgaat met water en waterveiligheid en welke economische kansen het water ook aan Dordrecht en de regio biedt. Mos: 'Dordrecht is een mooi voorbeeld van het goed kunnen leven van en met water. Water is overal aanwezig: in de historische binnenstad, de Biesbosch en ons bedrijfsleven.’

Bedrijven
In het Stadhuis gaf Xylem Water Solutions een korte presentatie. Het Dordtse bedrijf is onder andere gespecialiseerd in behandeling van water en afvalwater, watervoorziening in residentiële en industriële toepassingen en watertransport. Het gezelschap maakte vervolgens met de watertaxi een korte vaartocht door de waterrijke Drechtsteden, waarna het bedrijf Krohne Altometer in Dordrecht werd bezocht. Dit bedrijf is wereldwijd een toonaangevende producent en leverancier van complete meetoplossingen voor industriële procesinstrumentatie. Directeur André Boer gaf het gezelschap een rondleiding door de fabriekshal aan de Kerkeplaat in Dordrecht.

Uitwisseling van kennis
De Drechtsteden kijken voor het versterken van de maritieme sector over hun grenzen heen. Internationale betrekkingen zoals deze dragen hieraan bij. Anouk van Eekelen: 'Graag nodig ik actief buitenlandse delegaties uit om onze regio en bedrijven te leren kennen. Op het gebied van water kennen wij natuurlijk een lange traditie, waarin ondernemers, overheid en onderwijs samenwerken aan innovatieve oplossingen. Uiteraard hoop ik dat onze bedrijven mede dankzij dit bezoek goede zaken kunnen doen in het Midden-Oosten.'

Fotograaf: Ronald van den Heerik.

Deel dit bericht met je vrienden!