donderdag 26 november 2020

Alles over Dordrecht

Begrotingsdebat: 'Dordrecht gaat voorwaarts'

25 oktober 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De behandeling van de Begroting voor 2018 vond dinsdagmiddag 24 oktober 2017 in de Gemeenteraad plaats. De Gemeenteraad vergaderde in de nieuwe opstelling.

Dordrecht is vol in ontwikkeling. Investeringen die in het recente verleden in de stad zijn gedaan laten zich renderen in een goed woonklimaat en geven glans aan Dordt en haar inwoners. De aantrekkingskracht van Dordrecht is dan ook merkbaar gegroeid.

Dordrecht staat in de Atlas voor gemeenten al enkele jaren achter elkaar in de top 15 van aantrekkelijkste steden om te wonen. Dordrecht scoort een knappe tweede plaats bij de verkiezing van Beste Binnenstad 2015 - 2017 en de stad trekt steeds meer nationale en internationale bezoekers. De kracht en identiteit van deze stad, niet voor niets door kunstenaars vele malen op het doek geschilderd, is dan ook onlosmakelijk verbonden met het water, het rijke verleden dat de binnenstad siert en haar eigenzinnige bewoners.

Vanuit deze identiteit gaat de gemeente op de ingeslagen weg voorwaarts en zetten ze grote stappen op onder meer het toekomstige woonaanbod en het participatievermogen van de stad en haar inwoners.

De inspanningen zijn niet alleen goed voor de ontwikkeling van Dordrecht; ze zijn ook noodzakelijk. Nog altijd is de sociaal-economische positie van de stad beneden gemiddeld. De aantrekkende economie biedt weliswaar kansen, maar de werkgelegenheid en de regionale markten op gebied van wonen, kantoorbezetting en detailhandel herstellen minder snel dan in andere regio's in de Randstad. Juist daarom zet de gemeente in op een visie op wonen en werken, waarbij samen met bewoners en bedrijven de stappen voorwaarts gemaakt worden.

Voor de volledige begroting met uitleg klik hier.

Foto's: Wim van de Pol.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!