maandag 26 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Studio De Witt over de laatste Johan de Witt lezing

18 oktober 2017

DORDRECHT - Zaterdag 21 oktober ontvangt Studio De Witt de Dordtse "Johan de Witt lezing". Voor de 25e, maar nu voor laatste keer, organiseert de Stichting Dordtse Academie deze Johan de Witt lezing. De organisator stopt met de organisatie van deze jaarlijkse lezing.

De stichting Dordtse Academie organiseert sinds 1990 de jaarlijkse Johan de Witt-lezing. Het doel van deze  lezing is een bijdrage te leveren aan het maatschappelijk debat over fundamentele en/of actuele vraagstukken. De lezing vond meestal plaats in het najaar.

In het eerste uur van de uitzending van Studio De Witt gaat het over de laatste Johan de Witt lezing en het thema ‘slavernij’. Ben Corino praat  met twee vertegenwoordigers van het bestuur van de Stichting  Dordtse Academie: drs. Kees Weltevrede en Roel Leentvaar, over het waarom van de laatste Johan de Witt lezing in Dordrecht. Maar ook over het gevoelig liggend thema van de lezing. “De nieuwe beeldenstorm. Over ons koloniale verleden, de slavernij en de zwarte pietendiscussie”

De lezing zal gaan  over het Nederlands koloniale verleden, de slavernij en over de huidige maatschappelijke discussies die hieruit voortvloeien.

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week in Dordrecht en de Drechtsteden. De Dichter van dienst is de Dordtse dichter Jan van der Geer.

Studio De Witt van 10.00 uur - 12.00 uur bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9 (kabel) Kanaal951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Deel dit bericht met je vrienden!