zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Rotary Club Dordrecht organiseert voor de zesde keer de SantaRun

13 oktober 2017

DORDRECHT - Op vrijdag 22 december 2017 organiseert de Rotary Club Dordrecht voor het zesde achtereenvolgende jaar in Dordrecht de SantaRun,  een “funloop” van ca. 3 km dwars door de prachtige historische binnenstad van Dordrecht.  De geslaagde lustrumeditie van vorig jaar heeft meer dan 1.000 deelnemers getrokken die verkleed als kerstman of kerstvrouw voor het goede doel liepen. Dat maakt de SantaRun Dordrecht, tot een van de drukbezochtste van Nederland. Ook dit jaar streven we naar minimaal 1.000 deelnemers.

Spieren voor spieren en High Five Foundation
Dit jaar staat de SantaRun in het teken van Spieren voor Spieren en de High Five Foundation. Daarnaast gaat de opbrengst naar ‘Rotary Helpt’ (voor lokale goede doelen).

Spieren voor spieren - Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. Om kinderen spierballen te kunnen geven, willen we begrijpen wat spierziekten zijn, hoe ze ontstaan en hoe we toe kunnen werken naar gerichte oplossingen door structureel onderzoek te financieren. Door een community op te zetten die gestimuleerd wordt door de inzet van topsporters creëren we begrip en bereidheid tot fondsenwerving. We willen de beste behandeling maar ook de beste diagnostiek en zorg voor kinderen met een spierziekte door kinder- en expertisecentra te realiseren en de ontwikkeling van hulpmiddelen die elke dag leefbaarder maken. Tot slot willen we blijdschap voor kinderen met een spierziekte en hun families zodat ze een lach op het gezicht krijgen en even niet aan alle beperkingen hoeven te denken.

High Five Foundation - Stichting High Five Foundation is er voor kinderen van 4 t/m 18 jaar in Dordrecht van wie de ouders zijn aangesloten bij de Voedselbank. Je schoen zetten, cadeautjes onder de boom of een dagje uit is voor de meeste kinderen heel gewoon. Voor de doelgroep van de High Five Foundation helaas niet. Dagelijks overheerst het financiële aspect waardoor er geen ruimte is voor een dagje pretpark of het krijgen van een cadeautje. Daarom organiseert de High Five Foundation vijf grote projecten per jaar zodat ook deze kinderen even onbezorgd kunnen genieten.

Winactie onder scholen en sportclubs
Ook dit jaar is er weer een winactie voor scholen en sportclubs waarbij zij kans maken een cheque te winnen ter waarde van € 250. Bij inschrijving kan een vinkje bij de school of sportclub in Dordrecht gezet worden. De school en sportclub met de meeste “vinkjes” wint ieder een cheque. Daarnaast krijgt elke school/sportclub een deel van het inschrijfgeld om aan leerlingen en sporters te besteden. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten er minimaal vijfentwintig “vinkjes” achter de school/sportclub staan. De winactie was vorig jaar een daverend succes en meer dan twee derde van de inschrijvingen werd gekoppeld aan een school of sportclub in Dordrecht.

Programma SantaRun
De start en finish van de SantaRun zal wederom op het Scheffersplein zijn, dat tegen half zeven helemaal rood zal kleuren met Santa’s van alle leeftijden. Na een goede warming-up zal om zeven uur het startschot klinken en rond kwart voor acht is er de prijsuitreiking.

Sponsors SantaRun Dordrecht
De SantaRun Dordrecht, georganiseerd door Rotary Club Dordrecht, wordt ook dit jaar mogelijk gemaakt dankzij de giften van sponsoren, waaronder hoofdsponsors AA Lease, Koninklijke Van Wees Groep en Vrije Tijds Centrum Dordrecht.

Lees meer over:

sponsors inschrijving santa run
Deel dit bericht met je vrienden!