donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Tal van verrassende herfstvakantie-activiteiten in het Onderwijsmuseum

12 oktober 2017 (door Josette Huisman)

DORDRECHT - Tijdens de herfstvakantie (14 t/m 29 oktober) worden er in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht weer allerlei verrassende en creatieve activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen leren weven, patchworken  of pompoms maken. De activiteiten zijn gratis toegankelijk. 

Kom handwerken in het Onderwijsmuseum!
De nieuwste tentoonstelling in het Nationaal Onderwijsmuseum heet ‘Van het Naadje en de Kous – handwerken op school’. In de herfstvakantie staan alle workshops en activiteiten in het teken van deze tentoonstelling. Kinderen kunnen zich in de educatieve ruimte uitleven in één van onze creatieve workshops. Weven, patchworken of armbandjes maken: alles kan deze herfstvakantie in het Onderwijsmuseum!

Wollige beestjes
Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar in de huid van een echte modeontwerper kruipen en schitterende schaduwsilhouetten maken met pailletten en knopen. Of leer weven en maak met wol een kleurrijk kunstwerk! Daarnaast zijn er workshops waar kinderen originele kledinghangers, wollige beestjes of pompoms leren maken.

Cadeauboxje of vriendschapsarmbandje maken?
Naast deze bijzondere workshops, zijn er in het Onderwijsmuseum ook doorlopend creatieve activiteiten. Van maandag 16 tot zondag 22 oktober kunnen onze jongste bezoekers een origineel cadeauboxje maken. In de educatieve ruimte liggen het stappenplan en alle materialen al klaar. In de week daarna kun je vriendschapsarmbandjes maken met hulp van een speciaal filmpje!

De activiteiten zijn gratis
Voor meer informatie over het activiteitenaanbod kijkt u op www.onderwijsmuseum.nl. De activiteiten vinden plaats in de educatieve ruimte van het museum. Als je wilt deelnemen aan de workshop op 18 oktober (‘Maak je eigen naaldenboekje’) dan kun je je vooraf aanmelden via educatie@onderwijsmuseum.nl of bel 078 - 632 68 23. Voor alle andere activiteiten is vooraf aanmelden niet nodig. Tot uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de activiteit kun je je inschrijven bij de balie van het museum. De workshops zijn gratis in combinatie met een entreebewijs voor het museum.

Zie ook:

Lees meer over:

onderwijsmuseum
Deel dit bericht met je vrienden!