zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Primeur: Eerste Dordtse 'fietstrommel' op parkeerterrein Steegoversloot

6 oktober 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op het parkeerterrein Steegoversloot komt de eerste fietstrommel van Dordrecht. Dit is een kleine afsluitbare fietsenstalling in de openbare ruimte, die de gemeente via een abonnement verhuurt aan omwonenden die zelf geen berging, garage of 'achterom' hebben. In de fietstrommel is plek voor vier fietsen.

Het idee voor een fietstrommel op het tijdelijke parkeerterrein Steegoversloot kwam van een omwonende. De gemeente is enthousiast over dit voorstel en plaatst dit najaar als proef in ieder geval één trommel, direct achter het pand Doelesteijn. Omwonenden zijn per brief gevraagd hun belangstelling kenbaar te maken. Een jaarabonnement voor één van de vier plaatsen in de fietstrommel kost € 60,00.

Wethouder Rik van der Linden: "In Dordrecht willen we dat mensen vaker de fiets pakken. Daarbij horen ook plekken om je fiets veilig te kunnen stallen. Als je geen tuin of achterom hebt, is deze fietstrommel een mooi alternatief. Ik ben heel benieuwd naar de belangstelling en de ervaringen."

De fietstrommel op parkeerterrein Steegoversloot is een experiment. De ervaringen in deze proef worden gebruikt om hier verder beleid voor op te stellen.

Deel dit bericht met je vrienden!