zondag 27 september 2020

Alles over Dordrecht

'All Turks' geven politici pak slaag met dubbele cijfers: 11-3

6 oktober 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Hebben voetbalclubs die bewust ruimte bieden aan teams met één etnische achtergrond wel of geen recht op gemeentelijke subsidie? Die discussie speelt nog altijd in Dordrecht.

Donderdagavond werd rond deze discussie een voetbalwedstrijd georganiseerd tussen een ploeg Dordtse politici en een 'Turks' team van GSC/ODS. Aanleiding voor dit duel was een motie die eind juni werd ingediend door een aantal gemeenteraadsleden van Beter voor Dordt.

Zij wilden de subsidie stopzetten als voetbalclubs bewust meewerken aan elftallen van één etnische achtergrond, bijvoorbeeld een Marokkaans, Turks of Antilliaans team. De motie werd ruim verworpen, maar de discussie woekerde voort.

Reden voor raadslid Osman Soy van Beter voor Dordt om de wedstrijd te organiseren. "Hierdoor geef je er een positieve draai aan", vindt hij.

Bij de 'Turkse' ploeg van GSC/ODS begrijpen ze niets van alle ophef. "Die discussie slaat helemaal nergens op. Iedereen is hier welkom", zegt een van de spelers. En ze hebben een Nederlandse keeper. "Altijd gezellig hier", vindt hij. "Muziek vooraf en een lekker kopje thee. Turkse thee..."

Ook op het veld blijft het gezellig. De 'All Turks" winnen met 11-3 van de Dordtse politici.

Bron: RTV Rijnmond.
Foto: Wim van de Pol.

Deel dit bericht met je vrienden!