woensdag 21 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Druk weekeind voor de politie

18 september 2017

DORDRECHT - Het was een druk weekend voor de politie met veel meldingen en aanhoudingen. Er waren opmerkelijk veel jeugdigen die misdrijven hebben gepleegd.

Afgelopen vrijdag op zaterdagnacht vond er op de Toulonselaan een beroving plaats, waarbij een vuurwapen getoond werd. Het slachtoffer moest afstand doen van zijn dure bril en riem. In de omgeving werden twee personen aangehouden en later meldden zich nog 3 personen op het bureau. Alle verdachten zijn in de leeftijd van 14 en 16 jaar. De recherche heeft de zaak in onderzoek.
Tijdens het afhandelen van bovenstaande melding, werd er op de Toulonselaan melding gedaan van een diefstal van een fiets. Direct kon een 31 jarige Dordtenaar aangehouden worden.

Zaterdagavond zag een getuige dat er door drie personen gepoogd werd een scooter te stelen aan de Spuiweg. Na een korte achtervolging werden drie personen aangehouden. Deze personen, allen woonachtig in Dordrecht, zijn in de leeftijd van 16 tot 18 jaar.

Zaterdagnacht werd er melding gemaakt van een inbraak in een garagebox. Ter plaatse werd een onderzoek ingesteld door Politie Drechtsteden-Buiten. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat drie Dordtenaren van 22 (2x) en 35 jaar verantwoordelijk waren voor deze inbraak. Zij zijn dan ook aangehouden.

Zondagavond werd er aan het Maaskant-erf gepoogd een scooter te stelen. Ook hier ontstond een achtervolging op de daders. Uiteindelijk heeft de politie ook hier drie Dordtenaren aangehouden variërend in de leeftijd van 16 en 17 jaar.

Zondagnacht werd er melding gedaan van een inbraak in een leegstaand pand aan de Jagerweg, Hier zou sprake zijn van koperdiefstal. Na een zoektocht werd door de diensthond een 40 jarige Dordtenaar uit de bosjes geplukt. De verdachte is aangehouden en heeft zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen moeten laten helpen. Ook zondagnacht kwam er een inbraakmelding binnen bij het restaurant van het Dordrechts museum aan de Museumstraat. Na een zoektocht werd er in het museum een 28-jarige Amsterdammer aangehouden.

Bovenstaande zaken zijn allen in onderzoek bij de recherche. Voor wat betreft de jeugdigen, wordt naast het strafrechtelijke traject, ook de hulpverlenende instanties geïnformeerd over deze jongeren.

Buiten deze in het oog springende zaken is de politie druk bezig geweest met diverse overlastmeldingen als geluidsoverlast, huiselijk geweld en verdachte situaties.

Lees meer over:

diefstal politie
Deel dit bericht met je vrienden!