Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kees Thies vindt voor Dordrecht gat in de Visbrug te duur en overbodig' Kees Thies bespreekt vaak Dordtse zaken in AD/DD
14sep 2017

Kees Thies vindt voor Dordrecht gat in de Visbrug te duur en overbodig

DORDRECHT - De toekomst van de VISBRUG in DORDRECHT beroert ook columnist Kees Thies vandaag in AD De Dordtenaar. Hij vindt het gat in de brug, te duur, overbodig en niet nodig om nog meer mensen te wijzen op het bijzondere historisch allure van de Voorstraatshaven.

Elke dag KEES THIES bij ontbijt: De krant bij het ontbijt.

Dit is voor mij geen prestigeproject... het woord is aan de bevolking.’’

Deze woorden van wethouder Piet Sleeking, dinsdagavond uitgesproken tijdens een commissievergadering over de toekomst van de Visbrug, spoken - terwijl ik dit schrijf - door mijn hoofd.

Geloof me, je kunt van alles van Piet vinden, maar hij is absoluut integer dus ik ben ervan overtuigd dat de man meent wat hij zegt.

Piet gelooft volgens mij écht en oprecht dat een gat slaan in de Visbrug een goed idee is. Dat de horecaondernemers op de brug daar heel anders over denken en dat de meeste Dordtenaren het eigenlijk ook niet zien zitten, brengt hem niet van zijn stuk en eerlijk gezegd, vind ik dat ook wel weer in hem te prijzen.

Piet is, een jaar of wat geleden, samen met wat invloedrijke ambtenaren op excursie geweest naar Den Bosch en zag daar iets prachtigs, namelijk een stenen toegangstrap naar de Binnendieze (zeg maar de Bossche Voorstraathaven), uitgegraven in het wegdek, waar toeristen op een rondvaartboot kunnen stappen. Die toegang móet de inspiratiebron geweest zijn voor deze wethouder, die nu dus een soortgelijke opening, zij het veel groter, wil creëren in de Visbrug.

En eerlijk is eerlijk, het schetsontwerp, dat hij vorig jaar aan de goegemeente presenteerde ziet er spectaculair uit.

Maar laten we niet vergeten dat het slechts één van de drie varianten is voor de ontwikkeling van de Visbrug, waarover de raad nog een beslissing moet nemen. In theorie zóu het dus zomaar nog door kunnen gaan.

Al kan ik mij eigenlijk niet voorstellen dat een praktisch ingestelde gemeenteraad in een stad die de komende jaren nog zóveel problemen te tackelen heeft (verpaupering, zorgperikelen, exploitatie Energiehuis, om er maar eens een paar te noemen) en die tegelijkertijd ook nog eens vele miljoenen moet bezuinigen (verschralende Staatsruif), staat te trappelen om bijna een miljoen euro te investeren in zoiets overbodigs als een gat in een brug, die overigens ook nog eens een monumentenstatus heeft.

Er zijn goedkopere alternatieven voorhanden om de Voorstraathaven voor toeristen en bewoners te ‘ontsluiten’.Deel dit bericht met je vrienden!