Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Defensie houdt oefeningen in zusterflat van het (oude) Albert Schweitzer-ziekenhuis'
13sep 2017

Defensie houdt oefeningen in zusterflat van het (oude) Albert Schweitzer-ziekenhuis

DORDRECHT - Gisteren en vandaag, op 12 en 13 september, houdt Defensie oefeningen in de zusterflat van het (oude) Albert Schweitzer-ziekenhuis (Refaja) in Dordrecht. Tussen 10.00 en 15.30 uur wordt 6 keer een team van 14 mariniers door een Cougar transporthelikopter (vanaf Gilze-Rijen) afgezet om een actie uit te voeren in de zusterflat.

Eenheden van het 23e Raiding Squadron, 2nd Marine Combat Group van het Korps Mariniers worden op 13 september op het dak van de zusterflat afgezet. Er is een commandopost op het terrein ingericht.

Slecht geïnformeerd
Defensie heeft direct omwonenden van de zusterflat over deze oefening geïnformeerd met een bewonersbrief. Verschillende omwonenden klagen echter over het niet of te laat geïnformeerdzijn. Zo zou een school in de directe omgeving, met leerlingen met een verstandelijke beperking, niet zijn geinformeerd, evenals het Dordtse Hout. De gemeente gaat bij een eventuele volgende oefening daarom van tevoren met defensie in overleg, om herhaling van slechte communicatie te voorkomen.Deel dit bericht met je vrienden!