Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Burgemeester Wouter Kolff benadrukt belang van de Statenvergadering van 19 juli 1572' Vanaf vanavond de nieuwe burgemeester van Dordrecht, Wouter Kolff (40)
13sep 2017

Burgemeester Wouter Kolff benadrukt belang van de Statenvergadering van 19 juli 1572

DORDRECHT -  Burgemeester Wouter Kolff  heeft meegedaan aan een Dordrecht-Quiz van Dagblad Ad De Dordtenaar. Hij beantwoordt een serie vragen waarbij het zowel gaat om parate kennis als om hoe hij Dordrecht ziet. De gehele quiz met antwoorden is te lezen op de website van de krant.

Elk jaar wordt in Dordrecht weer aandacht besteed aan de eerste vrije Statenvergadering van 19 juli 1572. Het museum Hof van Nederland verbeeldt ook dat onderdeel van de vaderlandse geschiedenis.

Kolff reageerde daarop in de krant op de volgende wijze:

3. Wanneer was de Statenvergadering?

,,Weer een makkelijke vraag. Dat was natuurlijk in 1572 en het gebeurde in het Augustijnenklooster. Als je het op een populaire manier uitlegt, was dat de start van het huidige bestuur zoals we dat nu kennen.’’

Wist u dat al of bent u dat de afgelopen maanden pas te weten gekomen toen u zich verder ging verdiepen in de stad?

,,Nee, dit wist ik natuurlijk. Dit is parate kennis. Je moet het zien als de geboorte van het Nederland zoals dat nu bestaat. En ik mag vanaf vandaag burgemeester zijn van de stad waar dat gebeurde. Ongelooflijk!’’Deel dit bericht met je vrienden!