woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Volop creativiteit op het Voorsraat Noord Festival

11 september 2017

DORDRECHT - Op zaterdag 9 september vond het tiende Voorstraat Noord Festival plaats. Met zeven muziekpodia, diverse kraampjes en workshops en de nodige catering, was het goed toeven op het festival. En.. niet onbelangrijk, ‘s middags werd het mooi weer.

In de loop van de middag is het gezellig druk op de Voorstraat Noord. Het is een ietwat eigenzinnig creatief en afwisselend festival, met altijd wel kraampjes met kunstenaars. Verder zijn er kraampjes met (zelfgemaakte) kleding, antiek, enkele organisaties en er is volop te eten en te drinken, zoals poffertjes, soep, tosti’s en bloemkool curry met rijst. De prijzen zijn schappelijk met € 2,- voor een biertje. Ook aan de kinderen is gedacht. Bij de kraam van ToBe kunnen ze schilderen zonder grenzen, bij een ander kraampje worden ze geschminckt en bij de kraam van Lexlab zitten een paar kinderen aandachtig met een electrisch apparaatje, waar  plastic slierten uitkomen, een miniatuurbeeldje te maken.

Imaginary Western
Omdat de weersverwachting niet best was, zijn her en der partytentjes opgezet of is er zeil gespannen. Dat komt de sfeer ten goede. Op sommige plekken is er een opstopping, dat is vooral bij de bands. Op het podium voor het café de Hide Away zorgt de band Imaginary Western voor een ophoping van mensen. De ongedwongen rauwe rock-n-roll, met een punksausje gaat er goed in. Dordrecht herbergt tal van puike bands, dit is er ook weer zo één.

Even later treedt, naast het Hide Away podium gewoon op straat, de brassband BASSO op. Inmiddels zijn verschillende standhouders aan het opruimen en BRASSO trekt al spelend door de straat met een stoet mensen achter zcih aan. Je hebt op deze manier niet echt het idee dat het marktgedeelte van het festival ophoudt zo rond zessen. De muziek gaat dan ook gewoon door op twee podia. Ook ’s avonds is het gezellig, met vette reggea van EDJAHCATION, en partyfolk van Scotch.

Lees meer over:

Voorsraat Noord Festival
Deel dit bericht met je vrienden!