Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ruim 800 bezoekers tijdens Kunstmin Open'
11sep 2017

Ruim 800 bezoekers tijdens Kunstmin Open

DORDRECHT - Kunstmin trok afgelopen zondag meer dan 800 enthousiaste bezoekers tijdens Kunstmin Open, de feestelijke aftrap van het nieuwe theater- en concertseizoen.  Jong en oud genoot van rondleidingen achter de schermen, de gezellige sfeer en de gratis korte voorstellingen in de Grote Zaal van onder meer My Fair Lady, Isabelle Beernaert, Maartje en Kine en Tina, de musical. Journalist en columnist Kees Thies en cabaretière Jennifer Evenhuis waren de animerende presentatoren van de dag.

In de Grote Zaal kon jong en oud genieten van elf gratis voorstellingen. Veel belangstelling was er voor de preview van de nieuwe voorstelling van de choreografe Isabelle Beernaert, Tabula Rasa die op 15 december in Kunstmin te zien is. Ook waren er liefhebbers voor de musical My Fair Lady, die in de kerstvakantie op 5,6 en 7 januari in Kunstmin te zien is. Ook de originele en fantasierijke Steef de Jong verraste met zijn Orfeo, een drama van karton, evenals de jonge innemende comedian Fuad Hassen. Moeders kwamen met hun tieners af op de preview van Tina de musical, de musical van het allerbekendste meidenblad van Nederland. Voor de allerkleinsten was Brandweerman Sam het absolute hoogtepunt. Na afloop stonden de peuters en kleuters in de rij om hun held in levende lijve te begroeten in de Kleine Zaal.

In de Kleine Zaal liet het publiek zich inspireren op de gezellige flyermarkt. Veel bezoekers grepen de kans om zich door een professionele fotograaf  te laten vastleggen als My Fair Lady en Professor Higgins. Kinderen konden meekleuren aan een 10 meter lange kleurplaat getekend door Gerard de Bruyne en bezoekers kregen theateradvies op maat.

Er was veel belangstelling voor de rondleidingen voor- en achter de schermen. Bezoekers bezochten dit keer ook de zolder van Kunstmin en mochten een kijkje nemen op het toneel tijdens de voorstellingen om te zien hoe het er tijdens een voorstelling achter de schermen aan toe gaat.
Met Kunstmin Open is het nieuwe theater- en concertseizoen  veelbelovend van start gegaan. Op zaterdag 30 september is de officiële start van het theater- en concertprogramma met  de sprookjesachtige voorstelling De Ring van Hotel Modern & Nederlands Blazers Ensemble.Deel dit bericht met je vrienden!