Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jubal en Jong Jubal winnen nationaal kampioenschap' Archieffoto Jong Jubal
11sep 2017

Jubal en Jong Jubal winnen nationaal kampioenschap

DORDRECHT - Tijdens de Dutch Music Games die afgelopen zaterdag in het FC Dordrecht stadion gehouden sleepten zowel Jubal als hun jeugdcorps Jong Jubal wederom de nationale titel in de wacht, beiden met ruime voorsprong op de concurrentie.

In de middaguren bracht Jong Jubal in een splinternieuw uniform haar nieuwe show “Sensei” met verve voor een enthousiast publiek. Dit jaar viert Jong Jubal haar 85-jarig jubileum. De jeugdige leden brachten een zeer volwassen en complex product op de grasmat, waar eerder dit jaar al succes mee geoogst werd bij de opening van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Jong Jubal toonde zich superieur in de onderdelen music, percussion, visual en effect.

’s Avonds was het de beurt aan Jubal, titelverdediger van vorig jaar. De vele uren repetitie na de zomerstop hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen. De show “Never Grow Up” stond als een huis en alle onderdelen van de club presteerden optimaal. Het publiek was van begin tot eind geboeid door de show. Een achtkoppig juryteam beloonde het optreden met een bijzonder hoge score van maar liefst 82.10 punten. In de Nederlandse competitie is  de titelstrijd de laatste jaren  tussen Jubal en het Middelburgse Juliana drum & bugle corps, dat zaterdag tweede werd met 77.45 punten.

Jubal en Jong Jubal maken zich nu op voor het Europees kampioenschap, dat op 30 september in Kerkrade gehouden wordt. Daar gaat men de strijd aan met corps uit Engeland, Duitsland, Italië en Ierland. Jong Jubal treedt aanstaande zaterdag nog op in Hellevoetsluis.

Op 25 oktober start de nieuwe ronde Music Kids, een gratis muziek programma dat de club aanbiedt voor kinderen van 6/7 jaar.Deel dit bericht met je vrienden!