maandag 26 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Succesvolle NLDelta-on-Tour: excursie door Biesbosch en Haringvliet met betrokken partners

11 september 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Onder de noemer NLDelta-on-Tour maakten vandaag meer dan 80 betrokkenen van NLDelta een rondtoer door het gebied Biesbosch-Haringvliet. NLDelta organiseerde de gezamenlijke excursie om de partners te bedanken voor hun bijdrage aan de totstandkoming van het ambitieboek 'Dit is onze natuur', waarmee NLDelta vorig jaar oktober de juryprijs won bij de verkiezing 'Mooiste natuurgebied van Nederland'.

Ruim tachtig vertegenwoordigers van gemeentes, provincies, ondernemers, verenigingen en natuurorganisaties maakten een reis langs prominente plekken in Biesbosch en Haringvliet; locaties die de komende jaren bepalend zullen zijn voor de ontwikkelingen in NLDelta.

Met touringcars en verschillende rondvaartboten bezochten zij het gebied dat het verhaal van de Nederlandse delta vertelt. Van Slot Loevestein tot aan de Haringvlietdam, voerde de tocht door Nationaal Park De Biesbosch, Dordrecht, langs het Biesbosch MuseumEiland, door de Noordwaard, Werkendam, langs Geertruidenberg, Drimmelen en de Hellegatsplaten, over Goeree-Overflakkee en eindigde in Hellevoetsluis.

Tijdens de tocht hielden 17 enthousiaste sprekers een pitch over 'hun aandeel' in NLDelta en spraken zij over de relatie van hun gebied, gemeente, organisatie of locatie met de plannen van NLDelta en ontwikkelingen in het gebied. Ook gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over hoe zij NLDelta gezamenlijk verder kunnen ontwikkelen tot een Nationaal Park van wereldklasse.

NLDelta-on-Tour liet zien hoe omvangrijk de delta van Nederland is, en ook hoe dynamisch en veelzijdig. Een internationaal kruipunt voor mens en dier; een gebied met verrassende contrasten en onverwachte mogelijkheden die je in één dag onmogelijk allemaal ten volle kan beleven. Terugkomen is dus een 'must', om de enorme rijkdom van NLDelta te kunnen ervaren.

Lees meer over:

biesbosch nl delta on tour
Deel dit bericht met je vrienden!