zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Social Impact Award zet sociaal ondernemers in het zonnetje

8 september 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op 14 november 2017 wordt voor de eerste keer de Social Impact Award uitgereikt. Dit gebeurt tijdens de Werkgeversbijeenkomst 'Goed voorbeeld doet goed volgen' van Baanbrekend Drechtsteden. Met de Social Impact Award willen de Drechtsteden extra aandacht vragen voor sociaal ondernemen.

Peter Heijkoop, portefeuillehouder Werk en Inkomen van de Drechtsteden: "Ik ben heel blij met alle sociaal ondernemers in onze regio. En dat mogen er nog meer worden. Sociaal ondernemers zijn onmisbaar omdat zij mensen met een arbeidsbeperking aan een baan helpen, mensen die anders aan de kant staan. Het hebben van werk biedt een goede basis om een zelfstandig(er) bestaan op te bouwen en actief aan de samenleving deel te nemen."

Social Impact Award
Het realiseren van social impact speelt een steeds belangrijkere rol bij ondernemingen in de Drechtsteden. Met de Social Impact Award van Baanbrekend Drechtsteden zetten we de ondernemer met de grootste maatschappelijke relevantie in het zonnetje. Met deze award willen we zowel andere werkgevers inspireren als laten zien dat social impact ook economische impact kan hebben. Heijkoop: "Ik hoop van harte dat dit initiatief leidt tot nog meer bedrijven die zich in willen zetten voor mensen met een arbeidsbeperking!"

Voor iedereen een passende baan
Baanbrekend Drechtsteden is een samenwerkingsverband tussen de Sociale Dienst Drechtsteden, UWV en Randstad Groep Nederland. De drie organisaties brengen ieder vanuit hun eigen specialisme vraag en aanbod van werk bij elkaar.

Informatie en aanmelden
Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden voor de werkgeversbijeenkomst en de Social Impact Award.

Meer informatie op
https://www.baanbrekenddrechtsteden.nl/werkgeversbijeenkomst.

Lees meer over:

drechtsteden award ondernemwers
Deel dit bericht met je vrienden!